Kinderen en verkeer

Kinderen en verkeer

Slim tanken doet u bij DATS 24. Wij bieden u kwaliteitsbrandstoffen voor zeer lage prijzen en hebben het beste met uw auto voor. Maar DATS 24 wil ook meer zijn dan alleen uw brandstofleverancier.

We zijn ook begaan met uw veiligheid en die van uw kinderen. Groot of klein, we nemen allemaal deel aan het verkeer, te voet, met de fiets of met de auto. En zeker voor de kleinsten onder ons kan een tikkeltje extra voorzichtigheid geen kwaad. Enkele tips!

Opvallende tips voor schooljongeren

  • Fluokleuren zijn helemaal in. Ook in het verkeer. Want met een fluo reflecterend hoesje rond hun rugzak of boekentas vallen kinderen en jongeren goed op in de donkere herfst- en wintermaanden.
  • Doe mee aan de wedstrijd "Pimp je fluohesje" van XIU vzw. Is uw school nog geen lid van XIU? Spreek de leerkrachten en directie erover aan.
  • Respecteer de verkeersregels. De borden nog eens opfrissen? Download het verkeersbordenboekje.

Een rugzak vol tips voor bestuurders

  • Fietsers inhalen doet u met aangepaste snelheid en met minstens één meter afstand.
  • Rotondes kunnen gevaarlijk zijn. Kijk goed naar het fietspad voor u een rotonde oprijdt of verlaat.
    En geef ook uw dode hoek extra aandacht.
  • Let extra op bij kruispunten en wanneer u afslaat. Hou u – zeker bij scholen – aan de maximumsnelheid. Wist u dat voetgangers die met 50 km/u. aangereden worden, maar 45 % kans om de aanrijding te overleven? Bij 30 km/u. is die kans 95 %. Een groot verschil dus.
  • Schoolbus voor u? Pas op voor kinderen die plots oversteken.
  • Stilstaan of parkeren is not done op een bushalte, fietspad, zebrapad of stoep. Want zo belemmert u het zicht van kinderen en zien andere bestuurders hen ook niet. Het dwingt andere weggebruikers trouwens ook om de gevaarlijke rijbaan op te gaan. Absoluut te vermijden dus.

Slim naar school gaan, begint thuis

Nog even de verkeersborden opfrissen?
Blader dan eens door uw DATS 24-verkeersbordenboekje.
Druk het boekje af om de spelletjes te spelen.
Meer info over de verkeersborden vindt u ook op www.wegcode.be.

DATS 24 - Verkeersbordenboekje