Veilig tanken

Veilig tanken

Bij DATS 24 tankt u kwaliteitsbrandstoffen aan zeer lage prijzen, en dat op een veilige manier. We lijsten enkele slimme tips om veilig en efficiënt te tanken voor u op.

 

 

 

 

Pas op voor bezinedampen

Zolang uw motor draait, geeft hij warmte af en brengt hij de gassen rondom in beweging. Dat is gevaarlijk, want het kleinste vonkje kan die gassen doen ontbranden. Zet uw motor dus af. Het is absoluut verboden te roken in een tankstation, omdat bezinedampen hoogst ontvlambaar zijn. Laat daarom ook uw gsm in de wagen.

DATS 24 is de wetgeving voor, en zorgt voor veilige tankstations. Het Vaporixsysteem, dat in alle DATS 24-tankstations aanwezig is, zorgt voor de opzuiging van brandstofdampen, zodat de kans op ontbranding minimaal is. Lees hier meer over het Vaporixsysteem.

 

Vul uw jerrycan altijd op de grond

Vul uw jerrycan nooit in de wagen of de kofferbak, maar zet hem op de grond. Laat het pistool ook altijd contact maken met de jerrycan om zo statische elektriciteit te vermijden, die in contact met benzinedampen brand kan veroorzaken.

 

Pas op voor statische elektriciteit

Raak met de blote hand de carrosserie van uw wagen aan, zo ontlaadt u uw statische elektriciteit. Blijf terwijl u tankt uit uw wagen. Gaat u toch weer in de wagen zitten, raak dan nog eens uw carrosserie aan voor u het pistool weer vastneemt.

 

Blijf alert

Blijf naar uw pistool kijken om te vermijden dat uw tank overloopt. Zo blijven uw kleren en uw voertuig proper en riskeert u niet weg te rijden zonder het pistool weer opgehangen te hebben. Parkeer uw wagen met de schroefdop aan de kant van de pomp, zo oefent u geen te hoge druk uit op de benzineslang en doet u de tank niet overlopen.

 

Leeg uw asbak niet in de vuilbak

Eén enkel smeulend peukje kan de vuilnisbak in brand steken.

   

Zorg dat u weet waar de noodstop zich bevindt

Wees alert en zorg ervoor dat u de noodstop weet zitten. Zo kan u snel en adequaat reageren mocht dat nodig zijn.

 

Laat uw GSM in de wagen

Zo vermijdt u dat een vonk de bezinedampen doet ontbranden.

DATS 24 - Prijs & kwaliteit