Kwaliteitsvolle benzine en diesel

De benzine en diesel die DATS 24 haar klanten aanbiedt, zijn van dezelfde hoge kwaliteit als de gekende internationale merken. Ze voldoen dan ook aan alle normen voor biobrandstoffen die zijn opgelegd door de overheid.

Vlot de winter door met winterdiesel

In de winter biedt DATS 24 ook steeds winterdiesel met antivries aan. U tankt deze telkens vanaf oktober tot en met maart.

Benzine- en dieselrijders getuigen

Lise is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze werkt thuis als zelfstandig podologe. Haar VW Polo 1.4 Tsi gebruikt ze in de eerste plaats om de kinderen naar school te brengen. Een ideale wagen voor haar, want ze legt hoogstens 8.000 km per jaar af. Voor de langere ritten kan ze rekenen op de SKODA Octavia G-TEC van haar man.

Sales manager Dirk heeft elke avond zo’n 250 km achter de kiezen. Wanneer hij de grens over moet wordt dat soms het dubbele. Dankzij zijn tankkaart kan hij overal terecht. Met zijn drukke agenda is dat heel handig.

CNG

CNG of aardgas voor voertuigen is samengeperst aardgas. Het wordt verdeeld via het aardgasnet en ter plekke gecomprimeerd. Hoog- en laagcalorisch aardgas (CNG) is een natuurproduct. Afhankelijk van waar het aardgas getankt wordt, varieert de calorische waarde of de hoeveelheid energie. Laag- en hoogcalorisch gas hebben dus een verschillende energie-inhoud. Maar wat is nu het verschil tussen beide? Dat is de autonomie. Die ligt ongeveer 20 % hoger bij hoogcalorisch gas. Dit verschil in autonomie verklaart meteen ook het prijsverschil tussen beide. Maar de kost per kilometer is dus quasi gelijk. En uiteraard zijn beide soorten volledig geschikt en veilig voor uw CNG-wagen. Wilt u de calorische waarde voor CNG per station ontdekken? Die vindt u op de aparte pagina van elk station.

Ga naar CNG

Groene elektriciteit voor uw wagen

U laadt 100 % groene stroom aan de
DATS 24-laadpalen op winkelparkings van Colruyt Group. Het laadnetwerk van DATS 24 is voortgekomen uit het pilootproject van Eoly, de groene energieleverancier van Colruyt Group.

Alles weten over elektrisch rijden?

Rijden op waterstof

DATS 24 ziet veel potentieel in waterstof als duurzame brandstof voor voertuigen. Ze ontpopt zich tot het meest geschikte alternatief voor fossiele brandstoffen. Want rijdt u op waterstof, dan rijdt u 100 % groen. Het enige wat de wagen uitstoot, is water. DATS 24 plaatste een eerste openbaar waterstoftankstation in Halle. Meer info?

Ga naar waterstof