Sinds kort kunnen dieselrijders bij ons terecht voor AdBlue. Een tiental DATS 24-stations werd daartoe uitgerust met een extra AdBlue-pomp. Zo vult u het AdBlue-reservoir van uw auto op dezelfde manier als een gewone tankbeurt.

Wat is AdBlue?

Met dank aan de Europese regelgeving evolueerde dieseltechnologie de laatste jaren in de goede richting. Dat is onder meer te danken aan de komst van AdBlue. Veel nieuwe dieselauto’s die voldoen aan de EURO6-norm, beschikken over een extra tank met een blauwe dop. Daarin moet AdBlue getankt worden, wat een mengsel is van zuiver water en ureum. Niet toevallig heeft AdBlue een blauwe kleur.

Beter voor de luchtkwaliteit

Het AdBlue-mengsel wordt automatisch ingespoten in het uitlaatsysteem van de dieselwagen. Daar zorgt een chemische reactie met de uitlaatgassen er voor dat schadelijke stikstofoxiden (NOx) worden afgebroken in enerzijds stikstof en anderzijds waterdamp. Zo neemt de NOx-uitstoot van dit type dieselwagens aanzienlijk af. En dat is een goede zaak voor de kwaliteit van onze lucht en het milieu.

Een dieselauto met AdBlue moet wel om de 5.000 tot 8.000 kilometer bijgevuld worden. Dit is belangrijk, want zonder AdBlue zal de motor weigeren te starten.

AdBlue aan de pomp: handig!

Op een aantal van onze stations (Mechelen, Halle Dassenveld en in de toekomst nog meer stations) kunt u vandaag AdBlue bijvullen, en dit rechtstreeks aan de pomp. Dat is handig, want zo vermijdt u vuile handen en het gaat ook sneller dan manueel AdBlue te moeten vullen.
 
AdBlue tanken aan de pomp is ook praktisch: u hoeft uw auto niet meer te verplaatsen want de AdBlue-pomp staat gewoon tussen de andere pompen. Na het tanken van diesel, kost het u dus geen moeite om snel even AdBlue bij te tanken. In geen tijd bent u zo terug onderweg!
 
TIP: Hier vindt u een DATS 24-tankstation met AdBlue!

AdBlue tanken bij DATS 24

STAP 1: rij uw wagen tot naast het tankeiland en zorg dat de voorkant gelijkstaat met de grijze betaalterminal. Uw auto staat nu perfect.

STAP 2: steek uw betaalkaart (tip: werkt ook met Xtra) in de terminal, en kies het nummer van de AdBlue-pomp.

STAP 3: verwijder de AdBlue-dop, en plaats het pistool zo ver als mogelijk in de AdBlue-tank. Begin te tanken door de hendel van het pistool ingedrukt te houden. Het systeem slaat automatisch af eenmaal de tank vol is.

STAP 4: Vergeet na het tanken niet om de tank te sluiten, en het pistool terug te plaatsen. Op het scherm ziet u hoeveel liter AdBlue u getankt heeft, en de totaalprijs.

Lees ook onze FAQ over AdBlue.