Sinds kort maken ‘De mannen van DATS’ de stations nóg ecologischer schoon

Elk station van DATS 24 wordt gebouwd met de grootste zorg voor de leefomgeving. Van zodra de stations er staan, onderhouden we die op een duurzame en doordachte manier. Zo poetsen de regiotechniekers met regenwater, zodat er geen drinkwater verspild wordt, en met een biologisch afbreekbaar product.

“Sinds kort zijn we nog een stapje verder gegaan”, zegt Jurgen, dienstchef van de regiotechniekers. “Na uitgebreid onderzoek, zowel op basis van berekeningen als op basis van praktische testen, merkten we dat het gebruik van microvezeldoeken veel meer voordelen opleverde dan poetsen met papier. Er was echt een duidelijk resultaat zichtbaar. Vandaar dat we al snel de beslissing maakten om over te stappen op dit duurzaam alternatief.”

“Die overstap is voor ons een driedubbele winst. Ten eerste geeft dit meer comfort voor de techniekers. Ze hebben slechts 1 doek nodig om een compleet station proper te maken. Geen heen en weer geloop meer met die grote rol papier. Ten tweede merken we onmiddellijk een beter resultaat. De microvezeldoeken nemen het vuil veel beter op. Van zodra de pompen volledig gepoetst zijn, worden ze nog opgeblonken met een andere doek. Onze pompen hebben er nog nooit zo goed uitgezien als nu!”

“In mijn ogen is het laatste voordeel misschien nog wel het belangrijkste. Als onderdeel van Colruyt Group zetten we als bedrijf erg in op duurzaamheid. De overstap naar microvezel werd dan ook voornamelijk genomen uit ecologische overtuigingen. Die doeken zijn nu eenmaal beter voor het milieu dan een stuk papier dat je na gebruik gewoon weggooit. Zo verkleinen we samen de afvalberg!”. 

Jurgen, dienstchef regiotechniekers

Curriculum
Sinds 2001 bij DATS 24
Hobby
Coureur in hart en benen
Stokpaardje
Allergisch aan wanorde