5 tips om je een duurzame weg door het autosalon te banen

Wagens op aardgas

Een wagen op aardgas is momenteel hét alternatief voor een diesel- of benzinewagen. CNG is niet alleen beter voor het milieu en de luchtkwaliteit, maar ook voor uw portemonnee. Misschien wordt u volgende wagen er dus wel eentje op aardgas. Het autosalon is de uitgelezen kans om verschillende modellen van heel wat merken met elkaar te vergelijken. Op één dag alle modellen bekijken, dat bespaart u enorm veel tijd. Ga dus snel op zoek naar paleizen 7 en 11!

We Are Mobility

Paleis 10 zal van 18 tot en met 21 januari volledig in het teken staan van #WeAreMobility. Vier dagen lang zullen alle facetten van stads- en micromobiliteit, gecombineerd vervoer en apps voorgesteld worden. Bent u geïnteresseerd in de mobiliteit van de toekomst? Vraagt u zich af welke impact drones & leveringen zullen hebben? Of wil u weten op welke brandstoffen de auto's van de toekomst zullen rijden?  Sla paleis 10 dan zeker niet over: u gaat gegarandeerd met een hele hoop nieuwe kennis naar huis. Kent u graag de visie van enkele toonaangevende sprekers binnen deze thema's? Kom dan naar de #WeAreMobility inspiring talks. Die vinden plaats op 21 januari, met onder meer onze PR Manager, Maarten, als een van de gastsprekers. Inschrijven kan via HIER.

Het smurfenavontuur

Leuk voor wie het autosalon bezoekt in het gezelschap van enkele kids. Beleef de magische wereld van de Smurfen tijdens een parcours van 1500 m2. Het avontuur maakt gebruik van enkele adembenemende technologieën zoals video mapping en virtual reality. Daarbovenop promoot het duurzame ontwikkeling. Ontdek samen met de Smurfen de 17 doelstellingen rond duurzame ontwikkeling, vastgelegd door de VN, en zoek de 17 overeenkomstige voorwerpen die over het parcours werden verspreid.

Elektrisch rijden

Wil u graag 100% groen rijden? Dan is de combinatie 100 % groene stroom en een elektrische wagen de juiste keuze voor u! Ook deze merken zullen hun wagens exposeren. Alle informatie over elektrisch rijden krijgt u er gratis bij!

Solar Team

Sinds dit jaar zijn we, samen met onze collega’s van Eoly, sustainability partner van het Belgische Solar Team. Dit jong en getalenteerd team bestaat uit 20 Leuvense studenten die gedurende 15 maanden een zonnewagen bouwen. Met deze wagen nemen ze deel aan de Bridgestone World Solar Challenge 2019 in Australië, het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Door het ontwerpen van een nieuwe zonnewagen willen ze bijdragen aan een toekomst van duurzame mobiliteit. En wat een geluk! Ook zij zullen op het autosalon zijn, met hun zonnewagen! Wilt u dit technologisch hoogstandje zelf komen bewonderen? Paleis 10 is the place to be!

Alle informatie over het autosalon vindt u HIER.