Iedereen kent het wel: je stapt tijdens dit warme weer in je wagen en poef, ineens bezit je je persoonlijke sauna. Om dat te vermijden helpen we je graag met 5 tips om je wagen koel te houden tijdens deze zomerse temperaturen.

Zoek een plekje in de schaduw

Wist je dat de temperatuur binnenin je geparkeerde wagen al snel mee dan 100 graden kan bereiken? Ga dus zeker op zoek naar een parkeerplaats in de schaduw. Liever een extra blokje omrijden dan nadien je handen te verbranden aan het stuur. Is iedereen je voor geweest en moet je tóch in de zon parkeren? Gebruik dan zoveel mogelijk zonneschermen.

Een handdoek biedt soelaas

Geen plekje in de schaduw gevonden én alle zonneschermen uitverkocht in de winkel? Maak dan gebruik van een handdoek die je op je stuur en zetel legt. Zo voorkom je dat je gaat springen als een kangoeroe wanneer je billen de zetel raken.

Verluchten is key

Tijdens de eerste kilometers van je rit open je best alle ramen om de warme lucht uit het verwarmings- en koelsysteem te verwijderen. Op die manier heeft je airco nadien ook minder werk om je wagen af te koelen.

De airco is je beste vriend

Toch zet je die best niet onmiddellijk aan, maar laat je eerst de warme lucht uit je auto verdwijnen door je ramen open te zetten. De verleiding is daarna groot om de airco full force aan te zetten. Ook dat raden we af. Het is niet alleen slecht voor je gezondheid – hallo snotneus – maar een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan sterretjes verder doen scheuren.

Koele wagen, coole chauffeur

Zo, je wagen is fris. Nu jij nog! Vergeet zeker je drinkbus met water niet. Die leg je vooraf best even in de vriezer voor extra koel water. Voorzie zeker ook eentje voor je medepassagiers.