Peter Balduck (55) is schrijnwerker en woont in Dentergem, West-Vlaanderen. Toen DATS 24 in Waregem in 2015 een CNG-pomp installeerde, was hij heel enthousiast. “Eindelijk CNG voor mijn Fiat Doblò in de buurt!”

Peter en zijn gezin hoef je het verschil tussen diesel, benzine en CNG niet meer uit te leggen. Hij ruilde zijn dieselwagen in voor een benzinemodel, omdat hij vooral korte ritjes naar de winkel maakt en zijn kleindochter ophaalt aan de school. Hij rijdt zo’n 15.000 km/jaar. Het hoge verbruik van de benzinewagen vond hij echter niet ideaal. En toen raadde zijn garagist hem een Fiat Doblò op CNG aan.

“Ik was aangenaam verrast door de prestaties van de auto. Hij rijdt heel zuinig. Het is echt een goed alternatief voor diesel- en benzinewagens. In het begin was het enige minpunt dat er geen CNG in de streek rond Dentergem was. Ik moest veel verder rijden om te tanken. Dat was natuurlijk jammer, want zo verreed ik al meteen weer meer CNG. (lacht) En toen begonnen jullie CNG aan te bieden aan de DATS 24 in Waregem. Jullie waren de eersten in de streek. Ik was heel content dat ik ineens vlakbij mijn huis kon bijtanken. En dan nog wel op 5 minuten van de Colruyt waar ik altijd winkel!

 

Leergierige mens

Mijn vrouw en ik waren erbij toen de DATS 24 van Waregem officieel werd heropend met de CNG-pomp. De uitleg die we toen kregen over hoe je CNG tankt en hoe je zuinig omspringt met je wagen, was helder en handig. Ik ben zelf ook ne leergierige mens. Vandaag vind je CNG in bijna alle tankstations daar op de baan, maar ik raad de mensen vaak aan om bij DATS 24 te gaan tanken. Mijn kinderen zijn ook alvast trouwe klant.

Ik ga elke week tanken. De handgel bij DATS 24 geeft me een veiliger gevoel.

Mijn keuze voor jullie komt door mijn Xtra-kaart. Omdat wij al jaren bij Colruyt onze boodschappen doen, hadden we die klantenkaart al. We betaalden ermee in de winkel. Toen ze me daar vertelden dat ik er ook mee kon gaan tanken bij DATS 24, moest ik het uitproberen. Het is echt gemakkelijk. Het geld gaat pas twee dagen later van mijn rekening en ik heb korting als ik tank met die kaart. Omdat ik bij het ACV aangesloten ben, heb ik ook nog een ledenkorting.

Ik zie nu veel meer CNG-tankers dan vroeger. Ze staan vooral bij DATS 24. ’t Zijn slimme mensen!”

Ontdek ook Xtra