Je wagen onderhouden is belangrijk. Maar tijdens de winter verdient jouw prijsbeest wat extra aandacht. Wij geven enkele tips mee om zo vlot mogelijk de baan op te gaan.

Voldoende koelvloeistof

Koelvloeistof beschermt de motor tegen bevriezing. Ga dus zeker na of het koelvloeistofpijl niet onder het minimum gezakt is.

Vergeet uw winterbanden niet

Winterbanden verhogen uw veiligheid bij nat weer en op besneeuwde en gladde wegen. Hebt u dus geen zin om een slippertje te maken? Vergeet uw banden dan niet te vervangen.

Een voorbereid man...staat ‘s ochtends niet te krabben

Niemand vindt het fijn om ‘s ochtends op te staan met een aangevroren wagen. Leg daarom de avond ervoor een winterscherm op uw voorruit. Dat bespaart u heel wat tijd. Toch vergeten? Schaf dan een degelijke krabber en ruitenontdooier aan.

Airco in de winter?

Het aircosysteem is de beste manier om je aangedampte ruiten efficiënt weer vrij te maken bij vochtig weer. Ook in de winter kan die dus van pas komen.

Laat uw batterij nakijken

Batterijen hebben het tijdens de winter moeilijk omdat ze erg gevoelig zijn voor de koude. Ze kunnen beginnen haperen bij het starten. Dit kan je vermijden door je batterij tijdig te laten nakijken.