CNG is de schoonste fossiele brandstof van dit moment. Maar dat is lang niet de enige reden om voor een CNG-wagen te kiezen. We hebben de voornaamste voordelen van rijden op aardgas hieronder netjes voor u opgesomd.

CNG is beter voor het milieu

CNG (Compressed Natural Gas) is de samengeperste variant van het aardgas dat u kent voor huishoudelijk gebruik. Het is milieuvriendelijker dan klassieke fossiele brandstoffen. CNG stoot veel minder fijnstof, koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxiden (NOx) uit. Net daarom haalt een CNG-wagen de beste ecoscore na een elektrische wagen. Daarnaast is CNG volledig veilig en kan het de bodem of het water nooit verontreinigen. Op deze manier kan u dus met een goed gevoel de baan op.

Besparen? Rij dan met een CNG-wagen

Kiest u voor CNG? Dan tankt u momenteel 20 tot 25 % goedkoper aan de pomp dan benzinerijders en minstens 30 % goedkoper dan dieselrijders. Omgerekend komt dat neer op een besparing tot € 2 per 100 kilometer, in vergelijking met benzine. En dat is nog niet alles. In Vlaanderen geniet u een dubbel financieel voordeel: tot 31 december 2020 betaalt u namelijk geen inschrijvingstaks en geen verkeersbelasting op CNG-voertuigen.

Uitgebreid aanbod aan comfortabele wagens

Wanneer u op zoek gaat naar een wagen op aardgas, ontdekt u al snel dat er een uitgebreid aanbod is. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een stads-, gezins- of bestelwagen, u vindt zeker een model dat bij u past. Ontdek hier het volledige aanbod aan CNG-wagens.

Interessant weetje: een CNG-wagen is tot de helft stiller dan vergelijkbare diesel- of benzinemodellen.

Het CNG-netwerk breidt verder uit

Vandaag tankt u al CNG in 63 DATS 24-tankstations. Het volledige CNG-netwerk in België bestaat momenteel uit 109 tankstations. Voor Vlaanderen betekent dit dat er in 1 op de 4 gemeenten CNG kan getankt worden. Met een station in uw buurt, kan u gerust de switch maken. De komende periode investeert DATS 24 ook sterk in de uitbreiding van het CNG-netwerk in Wallonië

CNG biedt een grote autonomie

Wie met een wagen op aardgas rijdt hoeft zich geen zorgen te maken om autonomiestress. Het grote voordeel is dat een CNG-wagen een bi-fuel model is. Dit wil zeggen dat het zowel een CNG-tank bevat als een benzinetank. Wanneer uw CNG-tank dus leeg is, valt u terug op benzine. Met de twee brandstoffen gecombineerd, haalt u al snel een bereik van 600 tot 1.000 kilometer. Wanneer u puur op CNG rijdt - wat aan te raden is voor het milieu – is het bereik van uw voertuig ruim 400 kilometer. Geen klamme handjes dus achter het stuur van uw nieuwe wagen op aardgas!