Kan ik met mijn CNG-wagen op reis naar het buitenland?

Mijn oude auto is bijna aan vervanging toe en ik zou graag investeren in een duurzamer alternatief. Ik dacht aan een wagen op aardgas, maar er is toch iets wat mij tegenhoudt. We gaan elk jaar minstens twee keer op vakantie met de auto. Maar kan ik met een CNG-wagen ook in andere Europese landen tanken? Is het CNG-netwerk daar even uitgebreid?

Het antwoord van DATS 24: Het Europees CNG-netwerk breidt uit, op reis gaan naar het buitenland is zeker mogelijk.

Investeren in een duurzaam alternatief zoals een CNG-wagen moedigen wij alvast aan. Dat is heel wat beter voor het milieu én je portemonnee! Met dit type wagen kan je met een gerust hart naar het buitenland rijden. Naargelang je bestemming moet je je vakantie wel wat meer plannen. Stippel je reisroute op voorhand dus goed uit en hou er rekening mee dat je af en toe een kleine omweg zal moeten maken om je wagen vol te tanken.

Zijn Italië of Duitsland je favoriete bestemmingen? Dan zit je zeker goed, dat zijn namelijk de aardgaslanden bij uitstek.  In Italië tank je CNG trouwens onder de naam "metano", in Duitsland moet je op zoek naar "Erdgas". Maar ook in Spanje en Frankrijk is rijden op aardgas aan een opmars bezig. Zo opent er in Frankrijk elke week een nieuw station. Bovendien kan je CNG-pompen sinds dit jaar extra snel herkennen door de nieuwe Europese brandstofetiketten in de vorm van een diamant.

En mocht je niet onmiddellijk een CNG-tankstation tegenkomen, dan is er nog steeds geen reden tot paniek. Het grote voordeel van een wagen op aardgas is dat het een bifuel-wagen is. Wanneer de CNG-voorraad in je wagen op is, schakelt hij automatisch over op benzine. Op die manier zit je dus ook nooit met autonomiestress wanneer je lang onderweg bent.

Wil je je vakantie naar het buitenland met een CNG-wagen plannen? Bekijk dan de kaart met Europese CNG-stations.