“Ik wist niet dat CNG er zo ver bovenuit zou schieten”

Workshop “groener de baan” op beantwoordt actuele vragen rond duurzame mobiliteit.

 

Van waar kwam de beslissing om deel te nemen aan de workshop?

Ivy: Mijn interesse ontstond toen ik de nieuwsbrief van DATS 24 las en het rubriekje over de workshop opmerkte. Mijn auto op diesel is al wat ouder en het wordt stilaan tijd voor een nieuwe. Met het steeds groter wordende aanbod was mijn vraag natuurlijk: “Welke wagen schaf ik mij best aan?”.

Johan: Ivy motiveerde me om mee te komen. Ik heb thuis een oude dieselwagen die ik amper gebruik omdat ik elke dag naar het werk fiets. Ik stel me vaak de vraag of ik mijn wagen dan nog even moet gebruiken of dat ik beter een milieuvriendelijker alternatief aankoop. Ik hoopte dat de workshop mij antwoorden kon geven op deze vragen.

Wat vonden jullie van de workshop?

Ivy: De combinatie van theorie en praktische voorbeelden was zeer interessant. Het leukste aan de workshop is dat je de verschillende types wagens die aan bod komen in de presentatie ook kan testen. Er was een uitgebreid gamma aanwezig en we kregen ruim de tijd om met elke wagen een ritje te maken.

Johan: Ik ga met een hoop nuttige inzichten naar huis. Voor de workshop dacht ik dat ik mijn mobiliteit alleen kon verduurzamen met een hybride wagen, maar dat blijkt niet het geval. Mijn mobiliteitsprofiel sluit meer aan bij een wagen op aardgas en dat heeft me helemaal overtuigd. De theoretische omkadering en de mogelijkheid om de auto’s te testen, was voor mij doorslaggevend.

Ivy: Inderdaad. Ook mijn nieuwe wagen zal er eentje op CNG zijn. Ik rijd dagelijks 120 km en dan is CNG momenteel eigenlijk de enige duurzame optie. De autonomie van elektrische wagens is nog te beperkt voor de afstanden die ik afleg.

Wil je zelf ook graag meer te weten komen over duurzame mobiliteit en alternatieve voertuigen? Kom dan zeker ook eens langs op één van onze workshops in het najaar!