Wat waren de hoogtepunten van 2018?

Wanneer ik terugkijk, kan ik wel stellen dat 2018 een fantastisch jaar was. Zo verkochten we in oktober de eerste keer 800.000 kilo CNG op een maand tijd. Voor ons was dit echt een beloning voor al het harde werk dat we steken in het kenbaar maken van rijden op aardgas.

Naast deze alternatieve brandstof werkten we, samen met Colruyt Group, aan de opening van ons eerste waterstoftankstation in Halle, Dassenveld. Dat was een echte mijlpaal. We hopen zo de trend gezet te hebben richting nog meer groene energie. Ons partnership met het Solar team past hier dan ook perfect binnen. Zij zijn een team van gedreven Leuvense studenten die een zonnewagen bouwen en hiermee deelnemen aan zonneraces.

Waar ik zelf ook erg fier op ben is dat we, jaar na jaar, de betrokkenheid met onze klanten vergroten.  We proberen zo veel mogelijk naar hen te luisteren. Zo belden we een duizendtal klanten op om naar hun ervaring met de Xtra-kaart de peilen. Op deze manier kunnen we hen beter bijstaan in deze nieuwe ervaring. Een overgang van de DATS 24-kaart naar de Xtra-kaart, die voor velen toch wel wat moeilijkheden met zich meebracht. Ook het ontstaan van onze social mediakanalen, vond ik erg bijzonder. Dit draagt zeker bij tot die betrokkenheid. Zelf was ik niet echt vertrouwd met social media, dus die start heeft ook op persoonlijk vlak heel wat bijgebracht. Ik heb me er zelfs een nieuwe smartphone door aangeschaft, zo ben ik helemaal mee!

Als laatste hoogtepunt sluit ik graag af met onze samenwerking met XIU VZW. We hebben dit jaar niet enkel een fluowedstrijd mee op poten gezet, maar ook de fluodag. Alles klopte perfect; de actie, de foto’s, de filmpjes achteraf,… Zichtbaarheid in het verkeer ligt ons nauw aan het hart. Ik denk dat het ook net daarom is dat heel het team er zo vol voor ging.

 

Wat was het meest grappige moment?

Het was misschien niet het meest grappige moment, maar alvast wel het meest memorabele. Enkele weken geleden werd ons gebouw energetisch gezuiverd. Daarbij worden de negatieve energieën uitgezuiverd en ontstaat er een soort van harmonie in de gebouwen. Dit gebeurt door middel van meditatie, kruiden, klanken, etc. Het is natuurlijk nogal abstract, maar ik heb er mij voor opengesteld. En ik had echt het gevoel dat ik erna een energieboost kreeg. Het was ook erg fijn om het hierover met Jef Colruyt, onze CEO, te hebben. Het idee komt namelijk van hem. Ik vroeg hem: “Waarom zoveel moeite voor een gebouw waar we op termijn toch niet zullen blijven?”. Toen Jef antwoorde dat het niet voor het gebouw is, maar voor de mensen die er werken, vond ik dat heel bijzonder.

Welke goede voornemens heeft DATS 24 voor 2019?

Als bedrijf willen we nog meer inzetten op alternatieve brandstoffen en die visie ook overbrengen naar onze klanten. Op aardgas, elektriciteit en waterstof rijden zal nóg belangrijker worden in 2019. Op vlak van aardgas waren er enkele moeilijkheden, met de omschakeling naar WLTP. Ik hoop dus dat die in 2019 van de baan zijn en dat er misschien nog extra modellen van CNG-wagens bijkomen. Daarnaast wil ik dat we onze klanten steeds een feilloze service kunnen aanbieden en blijven uitmunten in klantvriendelijkheid.

Wie wenst u wat toe voor het nieuwe jaar?

Dat iedereen binnen ons bedrijf zijn eigen plekje heeft en zich kan uitleven en amuseren. Ik wil dat mijn medewerkers zich goed voelen in hun job en kunnen groeien. Als je functioneert als een echt team, is die dynamiek ook van buitenaf voelbaar.

Ik wens, of hoop alvast, ook op een beleid dat mee de transitie naar hernieuwbare energie faciliteert. Er is heel veel werk rond, maar het is essentieel. Als je kijkt hoe ons klimaat aan het veranderen is, merk je toch echt wel dat er veranderingen nodig zijn. Voor mij is dat één van de belangrijkste elementen van mijn job. De passie om mee te helpen die transitie mogelijk te maken. We kunnen dat natuurlijk niet alleen, maar we kunnen wel onze bijdrage leveren. Het is zoals Jef zegt: “Binnen één generatie is alle energie groen”. Ik vind dat heel uitdagend, maar ik wens hem toe dat zijn droom uitkomt. Ik wens ons dat allen toe.

Raf Flebus

~
Business unit manager DATS 24
~
Beerschot supporter
~
Bourgondiër