De brandstofsector is volop aan het evolueren. Denk maar aan de komst van elektrische laadnetwerken, CNG-voertuigen en waterstofauto’s. Waar zie jij DATS 24 binnen dit verhaal over 10 jaar?

We vinden het een van onze belangrijke taken om nieuwe, milieuvriendelijke brandstoffen uit te rollen in België. Daarom experimenteren we momenteel bijvoorbeeld met waterstof. Volgens ons is dit namelijk de brandstof van de toekomst, dus we willen nu al openbare waterstoftankstations uittesten. Bij CNG merkten we een aantal jaar geleden dat dit in Italië en Duitsland al goed ingeburgerd was, daarom investeerden we er toen ook volop in.

Heeft DATS 24 altijd al die pioniersrol opgenomen?

"In 1972 namen we al een voortrekkersrol op vlak van onbemande stations. Toen openden we het eerste station waar je zonder bediening kan tanken, 24/7. Dit werkte met een sleutel. Later werd dit de magneetkaart. Als klant betaalde je telkens op het einde van de maand. En dan moet je weten: dit was voor de tijd van bancontact en mister Cash. Maar dus ook op vlak van CNG waren we er snel bij: in 2011 boden we als eerste tankstation in België aardgas voor voertuigen aan."

Stel dat iemand nu een CNG-wagen koopt, kan die dan over 5 jaar nog terecht bij jullie?

"Ja natuurlijk, we blijven ons netwerk uitbreiden. Vandaag kunnen klanten al in meer dan 50 DATS 24-stations CNG tanken. Maar daar komen jaarlijks nog CNG-stations bij. Daarnaast is DATS 24 in het algemeen ook een stabiel bedrijf, dat deel uitmaakt van een grote familie van bedrijven: Colruyt Group."

DATS 24 staat bekend voor zijn lage prijzen. Hoe bereiken jullie die zonder aan kwaliteit te moeten inboeten bij jullie brandstoffen?

"De kwaliteit van onze brandstoffen is gelijk aan die van de grote internationale ketens. We kunnen onze prijzen echter laag houden omdat we geen onnodige kosten maken en onze stations op slimme locaties plaatsen."