Kaartproblemen? Gegevens aanpassen? We helpen graag verder!

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Brandstoffen

Wat is AdBlue?

AdBlue is een mengsel van zuiver water en puur ureum dat automatisch wordt ingespoten in het uitlaatsysteem van bepaalde dieselmotoren. Het vindt zijn toepassing in zowel vrachtwagens als (recente) personenwagens.
Kan ik AdBlue tanken met Xtra (app of kaart)?

Ja, dat kan. Geef gewoon het pompnummer van de AdBlue-pomp in in de Xtra-app, en begin te tanken. Het bedrag van je AdBlue-tankbeurten is op te vragen via je Xtra-account.
Wat is het verschil tussen hoog- en laagcalorisch gas?

Het verschil in gaskwaliteit is afhankelijk van de oorsprong van het aardgas. Aardgas dat ingevoerd wordt uit Nederland heeft een lagere calorische waarde dan aardgas dat ingevoerd wordt uit Zeebrugge. Dit verschil in calorische waarde vertaalt zich evenredig in de autonomie van uw voertuig. Daarom ook dat de prijs van laag- en hoogcalorisch gas volgens dezelfde verhouding verschilt. Meer informatie?
Neem hier een kijkje.
Waarom is er een prijsverschil voor CNG?

De calorische waarde van aardgas hangt in België af van de plaats waar u zich bevindt. Met 1 kg hoogcalorisch aardgas kan u verder rijden dan met 1 kg laagcalorisch gas. Daarom verschilt de prijs van gas ook afhankelijk van waar u zich bevindt.
Waarom promoot DATS 24 rijden op diesel (met AdBlue)?

We ondersteunen ieders mobiliteitsbehoeften, met bijzondere aandacht voor duurzaamheid en ecologie. AdBlue helpt dieselrijders om de uitstoot van hun wagen sterk te verminderen. DATS 24 vond het het daarom opportuun om AdBlue als product aan te gaan bieden, met oog voor gemak en optimale tankomstandigheden.

Krijg ik korting op AdBlue met Xtra?

De korting die je ontvangt via Xtra is enkel geldig op diesel, benzine en cng. AdBlue valt dus niet onder dit kortingssysteem.

Wat gebeurt er als mijn AdBlue-tank leeg is?

Je krijgt een melding op het dashboard als je nog 2.400 kilometer kunt rijden zonder AdBlue bij te tanken. Tank je niet tijdig bij, en raakt de AdBlue op, dan zal de motor weigeren te starten.

Wat is het verschil tussen LPG en CNG?

LPG staat voor liquified petroleum gas en komt niet in de natuur voor. Het is een vloeibaar nevenproduct dat ontstaat bij de raffinage van aardolie. LPG is schoner en goedkoper dan bezine of diesel, maar is minder veilig, minder milieuvriendelijk en uiteindelijk ook minder voordelig. Aangezien aardgas lichter is dan lucht, mag u in België CNG-auto's in ondergrondse parkings parkeren. LPG daarentegen is zwaarder waardoor ondergronds parkeren niet is toegestaan.
Hoe weet ik of ik AdBlue moet tanken?

De meeste personenwagens hebben een aparte, kleinere tank voor AdBlue. Deze is toegankelijk via de normale tankklep. Vaak zit er ook een lichtblauwe dop op de tankopening voor AdBlue. Kijk in de handleiding van je wagen om de exacte locatie van de AdBlue-tank te weten te komen.

Hoe moet ik AdBlue tanken?

Er zijn twee manieren om AdBlue te tanken. Enerzijds via een tankpistool, rechtstreeks aan de pomp. En anderzijds manueel, door de vulbus in de AdBlue-tank te gieten. Lees hier ons stappenplan ‘Hoe AdBlue tanken’.
Wat kost AdBlue?

De literprijs van AdBlue hangt af van de vorm waarin het verdeeld wordt. In vulbussen is AdBlue duurder dan aan de pomp. Bij DATS 24 betaal je 0,59 EUR/liter (prijs van april 2020).

Verkoopt DATS 24 wel kwaliteitsbrandstoffen?

Sinds de oprichting van DATS 24 in 1972, werd er nooit afgestapt van het principe van kwaliteitsbrandstoffen van bekende merken aan zeer lage prijzen. Deze kwaliteitsgarantie en de permanente kortingen in onze tankstations dragen tot op vandaag bij tot het succes van DATS 24. In alle DATS 24-tankstations tankt u kwaliteitsbrandstoffen aan zeer lage prijzen.

Waar vind ik AdBlue?

AdBlue kun je kopen in de winkel als vulbussen. Op een aantal tankstations van DATS 24 kun je AdBlue tanken rechtstreeks aan de pomp.
Waarom AdBlue?

Het inspuiten van AdBlue wekt een chemische reactie op met de uitlaatgassen waardoor schadelijke gassen verder worden afgebroken. Vooral de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) wordt met behulp van AdBlue sterk verminderd.

Waarom AdBlue tanken aan de pomp?

Tank je AdBlue aan de pomp, dan heeft dit vele voordelen. Je hoeft je wagen niet te verplaatsen, bent sneller weer onderweg, en je hoeft ook niet te vrezen voor vuile handen. Handig, en ook nog eens goedkoper.