Kaartproblemen? Gegevens aanpassen? We helpen graag verder!

Hoe kunnen wij je verder helpen?

XTRA

Een vraag over Xtra?
Bekijk de specifieke FAQ rond Xtra.

Heeft de Xtra-kaart met betaalfunctie een tanklimiet? En hoe wordt deze limiet berekend?

De tanklimiet van uw Xtra-kaart is afhankelijk van uw Xtra-profiel. We werken met drie profielen: Basic, Standaard en Comfort. Aan ieder profiel zijn wekelijkse tanklimieten gekoppeld. Met het profiel Basic tankt u met een limiet van € 100/week. Met het profiel Standaard tankt u met een limiet van € 150/week. Met het profiel Comfort tankt u met een limiet van € 250/week. Dit bedrag wordt wekelijks in de nacht van zondag op maandag opgeladen. Als u binnen een periode van 7 dagen deze limiet bereikt, kan u tijdelijk niet (verder) tanken. U kan opnieuw tanken bij de volgende oplading.
Mijn Xtra-kaart is onleesbaar/beschadigd.

Via uw Xtra-profiel kan u een nieuwe Xtra-kaart aanvragen ter vervanging van de defecte kaart. Meld u hiervoor aan met uw Xtra-login of maak een nieuwe login aan. Klik daarna op het tabblad "Mijn Xtra-kaart" en op "Vervangen". Vul de nodige informatie in en klik op "Vervangen". U gaat binnenkort een nieuwe Xtra-kaart ontvangen. Download indien nodig een tijdelijke Xtra-kaart. Met een tijdelijke kaart kan u niet tanken bij DATS 24, maar krijgt u in de winkels en webshops wel alle specifieke kortingen.
Mijn Xtra-kaart wordt niet aanvaard.

Steek uw Xtra-kaart eerst in met de kant van het logo. De Xtra-kaart werkt niet met de QR-code maar met het magneetstrip. Als uw kaart nog niet aanvaard wordt, dan is uw kaart mogelijk onleesbaar. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beschadigde leesstrip. U vraagt dan best een nieuwe Xtra-kaart aan. Meld u aan met uw Xtra-login of maak een nieuwe login aan. Klik daarna op het tabblad "Mijn Xtra-kaart" en op "Vervangen". Vul de nodige info in en klik op "Vervangen". U gaat binnenkort een nieuwe Xtra-kaart ontvangen. Download indien nodig een tijdelijke Xtra-kaart. Met een tijdelijke kaart kan u niet tanken bij DATS 24, maar krijgt u in de winkels en webshops wel alle specifieke kortingen.
Ik wil met een Xtra-kaart tanken bij DATS 24, maar ik heb er nog geen. Hoe vraag ik een Xtra-kaart met betaalfunctie aan?

Surf naar dats24.be/mijn-xtra en klik op "Registreren". Maak eerst een Xtra-login aan en vul uw persoonlijke gegevens in. U kunt er daarna een bankrekening aan koppelen. U kan ook de betaalfunctie aanvragen via het aanvraagformulier in één van de winkels van Colruyt Group.
Krijg ik met mijn Xtra-kaart korting op alle brandstoffen?

De korting geldt alleen voor diesel, benzine en CNG (aardgas voor voertuigen).
Waarom is de korting begrensd tot 16 eurocent/liter op de officiële prijs? En wat is de officiële prijs?

Het is wettelijk verboden om te verkopen met verlies. Daarom is de korting begrensd tot 16 eurocent/liter. Als de korting aan de pomp al 16 eurocent/liter bedraagt (ten opzichte van de officiële brandstofprijs, bepaald door de Belgische overheid), dan krijgt u al de maximaal toegestane korting.
Kan ik tanken met de Xtra-app?

Nee. Tanken met de Xtra-app is niet mogelijk.
Hoe tank ik met mijn Xtra-kaart? Hoe plaats ik de Xtra-kaart in de betaalterminal?

De kaart plaatst u met de kant van het Xtra-logo in de betaalterminal. Daarna voert u uw geheime code in en volgt u de instructies.
Mijn tankbeurt is automatisch gestopt tijdens het tanken. Hoe komt dat?

U heeft waarschijnlijk uw limiet bereikt. Met uw Xtra-kaart kan u voor € 100 (Basic), € 150 (Standaard) of € 250 (Comfort) per week tanken bij DATS 24. Dit bedrag wordt wekelijks in de nacht van zondag op maandag opgeladen. Als u binnen een periode van 7 dagen deze limiet bereikt, kan u tijdelijk niet (verder) tanken. U kan opnieuw tanken bij de volgende oplading.
Ik heb via mijn werkgever of een organisatie recht op korting bij DATS 24. Hoe kan ik mijn korting aanvragen?

Heeft u al een Xtra-kaart?
Voeg uw kortingscode toe via uw Xtra-profiel. Meld u hiervoor aan met uw Xtra-login of maak een nieuwe login aan. Klik op "betaalfunctie" en "kortingscode toevoegen". Daar kan u uw kortingscode invullen.

Heeft u nog geen Xtra-kaart?
Vraag uw Xtra-kaart aan op dats24.be/mijn-xtra. Klik op "Registreren". Volg de simpele stappen en voeg uw kortingscode op het einde toe. U krijgt binnenkort uw Xtra-kaart en geheime code en u geniet meteen uw voordeel.
Hoe kan ik het overzicht van mijn tankbeurten raadplegen?

Meld u aan met uw Xtra-login of maak een nieuwe login aan. Klik op het tabblad "tankhistoriek". Daar kan u uw tankbeurten raadplegen.
Kan ik een overzicht van mijn tankbeurten printen?

Ja. Via uw Xtra-profiel kan u een overzicht van uw tankbeurten printen. Meld u aan met uw Xtra-login of maak een nieuwe login aan. Klik op het tabblad "tankhistoriek". Klik daarna op "PDF" om uw historiek te kunnen downloaden in PDF-formaat of op "CSV" om een Excel-file te krijgen.
Kan ik mijn tankhistoriek raadplegen via de Xtra-app?

Ja. U kan uw tankbeurten ook raadplegen via de Xtra-app.
Wat is de Xtra-kaart en welke voordelen krijg ik met de Xtra-kaart?

De Xtra-kaart is de gemeenschappelijke klantenkaart van Colruyt Group waarmee u automatisch en onmiddellijk alle specifieke voordelen krijgt bij 10 winkels en webshops: Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Colruyt Group, Collect&Go, DreamLand, Dreambaby, ColliShop, Colruyt Group Academy en DATS 24. Bij DATS 24 krijgt u boven op de lage pompprijzen een korting van 0,5 eurocent per liter of per kilo CNG (€ 0,005/l of 0,005/kg). Deze korting geldt alleen voor diesel, benzine en CNG (aardgas voor voertuigen) en is niet cumuleerbaar met andere acties, promoties of kortingen. De korting is begrensd op 16 eurocent/liter t.o.v. de officiële brandstofprijzen van diesel en benzine.