Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke wagen die ook fiscaal aantrekkelijk is? DATS 24 helpt u graag om de wagen te vinden die het best bij u past. Wist u bijvoorbeeld dat wagens op CNG en elektriciteit vrijgesteld zijn van verkeers- en inschrijvingstaks in Vlaanderen?

CNG, rijden op aardgas

DATS 24 maakt al jaren de weg vrij voor rijden op aardgas, want CNG (Compressed Natural Gas) is de milieuvriendelijkste en goedkoopste fossiele brandstof van het moment. Ook heeft u met een CNG-wagen een groot rijbereik. Kortom, u rijdt heel comfortabel zonder uw rijgedrag te moeten aanpassen. Bovendien is er altijd een CNG-station in de buurt: momenteel tankt u al in meer dan 100 tankstations in België CNG. 

Ontdek alles over CNG

Benzine

Staat er geen CNG-pomp binnen de 10 km van uw woonplaats of het werk? En elektrisch rijden is geen optie? Dan is benzine uw juiste keuze. Benzinewagens zijn ook ongeveer 1.500 euro goedkoper dan dezelfde wagen met een vergelijkbare dieselmotor. Ook ligt de belasting een stuk lager dan die van dieselmodellen.

Diesel

Legt u lange trajecten af? Doet u echt veel kilometers met de wagen? En u heeft geen CNG-pomp in de buurt van uw huis of uw werk? Dan is een wagen op diesel voor u een stuk voordeliger dan een wagen op benzine. Want een dieselwagen verbruikt gemiddeld 15 procent minder dan een gelijkaardig benzinemodel. 

En dankzij AdBlue worden de uitlaatgassen van diesel beperkt.

Waterstof

Sinds 2009 heeft Colruyt Group al veel kennis en praktijkervaring opgedaan en zo belangrijke inzichten in waterstof ontwikkeld voor logistieke toepassingen. Met het eerste openbare waterstoftankstation van DATS 24 in Halle doet de groep nu ook ervaring op in waterstof als brandstof voor mobiliteit.
Bovendien biedt een wagen op waterstof veel voordelen voor het milieu. Want deze stoot bijvoorbeeld geen CO2 uit.

Ontdek alles over rijden met waterstof

Elektrische fiets

Is uw woon-werkverkeer kleiner dan 20 kilometer? Dan is een elektrische fiets een betrouwbaar en comfortabel vervoermiddel! Geen last meer van files, zonder inspanning de heuvel op en milieuvriendelijk!

Elektrisch rijden

Een elektrische wagen is een volwaardig alternatief wanneer u thuis kan opladen of kan bijladen aan de laadpaal op het werk of een DATS 24-laadpaal vlakbij. Legt u een kort woon-werktraject af en rijdt u vaak in het stadsverkeer? Dan is een elektrische wagen echt iets voor u! Bovendien laadt u in een uitgebreid netwerk, want de Vlaamse regering mikt tegen 2020 op zo’n 2.500 openbare laadpalen.

Ontdek alles over elektrisch rijden