Als je stroom afneemt bij DATS 24, weet je zeker dat die 100 % groen en lokaal is. Je kiest zelf de duurzame bron uit eigen land waarvan je elektriciteit afneemt: wind of biogas. Ontdek het aanbod hieronder.

 • Windturbines op zee

  Offshore windturbines van Parkwind draaien op volle toeren

  Wist je dat België in de top 4 staat van voortrekkers in windenergie op zee? Enkel Groot-Brittannië, Duitsland en China doen nog beter. Dankzij offshore windmolenparken als die van Parkwind in de Noordzee is windenergie nu al goed voor ruim 10 % van de bruto Belgische energieproductie. En hoewel windturbines afhankelijk zijn van de windsterkte en er CO2 vrijkomt bij de aanleg van nieuwe turbines, heeft windenergie vooral heel wat voordelen:

  1. Windenergie is 100 % schoon en duurzaam
  2. Het is onuitputtelijk
  3. We kunnen er volledig energieonafhankelijk mee worden
  4. Wind is de goedkoopste duurzame energie

  Windpark Dassenveld

  Windenergie van de site Dassenveld

  In 1999 bewees Colruyt Group opnieuw haar neus voor innovatie en verduurzaming met de bouw van een gloednieuwe windturbine. Op de terreinen van haar distributiecentrum Dassenveld in Halle verrees de allereerste windturbine in Vlaams-Brabant, met 70 meter hoogte meteen de grootste van België. Sindsdien is het windpark Dassenveld uitgegroeid tot 5 windturbines, genoeg om 8.000 gezinnen van stroom te voorzien.

  Lees meer

  Biogasinstallatie van Vanheede Environment Group

  Van voedingsafval naar duurzame elektriciteit

  In de biogasinstallatie in Quévy (Henegouwen) produceert Vanheede Environment Group groene elektriciteit uit voedingsafval dat onder andere Colruyt Group aanlevert. Het biogas dat daar uit vergisting ontstaat, voedt een warmtekrachtkoppeling die naast warmte ook groene stroom produceert. Die stroom injecteren we in het elektriciteitsnet zodat je die opnieuw kan afnemen.

  Lees meer