Als je stroom afneemt bij DATS 24, weet je zeker dat die 100 % groen en lokaal is. Onze (particuliere) klanten kiezen zelf de duurzame bron uit eigen land waarvan je elektriciteit afneemt: wind of biogas. Ontdek het aanbod hieronder.

 • Offshore windturbines van Parkwind draaien op volle toeren

  Wist je dat België in de top 4 staat van voortrekkers in windenergie op zee? Enkel Groot-Brittannië, Duitsland en China doen nog beter. Dankzij offshore windmolenparken als die van Parkwind in de Noordzee is windenergie nu al goed voor ruim 10 % van de bruto Belgische energieproductie. Daar zetten wij onze schouders natuurlijk mee onder.

  Windenergie van de site Dassenveld

  In 1999 bewees Colruyt Group opnieuw haar neus voor innovatie en verduurzaming met de bouw van een gloednieuwe windturbine. Op de terreinen van haar distributiecentrum Dassenveld in Halle verrees niet alleen de allereerste windturbine in Vlaams-Brabant, ze was met 70 meter in één klap ook de grootste van België. Sindsdien is het windpark Dassenveld uitgegroeid tot 5 windturbines, genoeg om een equivalent van 8.000 gezinnen van stroom te voorzien.

  Lees meer

  Van voedingsafval naar duurzame elektriciteit

  In de biogasinstallatie in Quévy (Henegouwen) produceert Vanheede Environment Group groene elektriciteit uit voedingsafval dat onder andere Colruyt Group aanlevert. Het biogas dat daar uit vergisting ontstaat, voedt een warmtekrachtkoppeling die naast warmte ook groene stroom produceert. Die stroom wordt in het elektriciteitsnet geïnjecteerd en kan jij dus ook opnieuw afnemen.

  Lees meer