Wist je dat België in de top 4 staat van voortrekkers in windenergie op zee? Enkel Groot-Brittannië, Duitsland en China doen nog beter. Dankzij offshore windmolenparken als die van Parkwind in de Noordzee is windenergie nu al goed voor ruim 10 % van de bruto Belgische energieproductie. Daar zetten wij onze schouders natuurlijk mee onder. Als klant kan jij dus ook energie uit eigen land laten binnenwaaien.

  • Parkwind exploiteert vandaag al 4 windmolenparken in de Noordzee: Belwind, Northwind, Nobelwind en Northwester II. 201 windturbines die met 771 megawatt (MW) ruim 850.000 Belgische gezinnen van stroom kunnen voorzien. Parkwind is daarmee de grootste Belgische producent van windenergie.

    Part of Colruyt Group, verdeeld door DATS 24

    DATS 24 heeft een rechtstreekse link met Parkwind via Colruyt Group, waarvan we deel uitmaken. Colruyt Group en Korys (de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt) zijn eigenaar van Parkwind in de holding Virya Energy.

    Daarom stappen we maar al te graag mee in dit verhaal en bieden we je als DATS 24 de mogelijkheid om hernieuwbare elektriciteit af te nemen van offshore windparken.