Jij wil duurzamer omgaan met je energie thuis, onderweg en op het werk. Wij helpen je daarbij. Je kiest voor DATS 24, dus je kiest voor vakmanschap, kwaliteit, eerlijke prijzen, eenvoud en een lokale leverancier. En jij zoekt manieren om je steentje bij te dragen aan een beter leefmilieu en klimaat. Je overweegt misschien een nieuwe wagen die minder (of niets) uitstoot.

Of je wil thuis of op kantoor met 100 % hernieuwbare energie het licht aansteken, je computer opzetten, je wagen opladen … En je probeert spaarzamer om te gaan met je energie. Bij dat alles helpt DATS 24 je de weg vinden naar hernieuwbare alternatieven.

 • Ons verhaal

  Rijden op groene stroom
  Rijden op waterstof
  Groene, lokale energie voor thuis & op kantoor

  Hoe begeleiden we je keuze voor kwaliteit en duurzaamheid?

  Door stap voor stap ons alternatieve aanbod voor tanken en laden (laadpalen en -pleinen, CNG, AdBlue en waterstof) dichter bij jou te brengen. Zowel aan onze tankstations als bij de winkels van onze partners binnen Colruyt Group: Colruyt, OKay, Bio-Planet en Spar Colruyt Group. Door 100 % groene stroom zo toegankelijk mogelijk te maken …

  Wat is Stap voor stap?

  Stap met ons mee

  AdBlue handiger aan de pomp
  3 x zoveel laadpunten
  Laadplein aan ons hoofdkantoor

  … en door je via workshops, onze brandstofwijzer, gidsen, video’s en nog veel meer te inspireren en begeleiden in je stappen naar een beter leefmilieu en klimaat. Of het nu je eerste stapjes zijn of de volgende grote stap op je weg.

  Onze groene workshops
  Zo tank je alternatieve brandstoffen
  Besparingsgids voor je energie

  Hoe ondernemen we zelf duurzaam?

  DATS 24 heeft een eigen milieumanagementsysteem dat we jaarlijks grondig laten doorlichten tijdens een milieuaudit. Het resultaat daarvan is het ISO 14001-certificaat, dat we sinds 2013 elk jaar succesvol behalen. Sinds 2022 maken onze energieactiviteiten ook deel uit van deze audit.

  Meer over ISO 14001

  Ons milieubeleid gaat dus verder dan het aanbieden van uitsluitend kwaliteitsbrandstoffen van gekende internationale merken en 100 % groene stroom. Of het naleven van milieuwetgeving en -vereisten. Stap voor stap breiden we ons beleid uit, op het ritme van een veranderende wereld:

  1. Afvalstoffen voorkomen, sorteren en veilig verwijderen
  2. Bodemverontreiniging tegengaan of saneren
  3. Verantwoord en efficiënt omspringen met water en grondstoffen
  4. Ondernemen op 100 % groene stroom …
  5. … en die stroom verstandig gebruiken binnen heel Colruyt Group, bv. via ledverlichting met een timer en/of bewegingsmelder, het uitschakelen van broodovens, de keuze voor kofferdiepvriezers …

  Heel DATS 24, van de stationsbeheerders en business developers tot de beleidsmakers, engageert zich om dit milieubeleid dagelijks toe te passen binnen en buiten onze organisatie. En het continu te verbeteren. Zo gaan jij en wij stap voor stap duurzamer om met onze energie voor thuis, onderweg en op het werk.

  Ondertekend te Halle op 01/05/2022

  Koen Baetens

  Koen Baetens

  Directeur
  Colruyt Group Technics

  Raf Flebus

  Raf Flebus

  Business Unit Manager
  DATS 24

  Hoe herken je onze duurzaamheidsverhalen?

  Duurzaamheid is een breed onderwerp waaronder veel thema’s vallen. DATS 24 koos daar 2 thema’s uit die ook onze klanten nauw aan het hart liggen: milieu en samenleving. Wanneer we vertellen over een initiatief binnen 1 van deze 2 thema’s, herken je het direct aan het bijhorende icoon.

  logo Stap voor Stap Milieu
  Milieu

  Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke producten en diensten je milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

  logo Stap voor Stap Samenleving
  Samenleving

  Bevordert een product, initiatief of dienst een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een product met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.