Waarschuwing

Waarschuwing

Geen gepubliceerde content gevonden voor: ‭dats24mobility_nl/gas-and-electricity/tarief/info-cards/card list config‭

 
 • Transparantie en eenvoud bieden in een complex landschap, dat is onze missie. Daarom stellen we twee duidelijke tariefformules voor: vast en variabel. We gidsen je graag door de voor- en nadelen van beide formules.

 • Hoe zitten onze tarieven in elkaar?

  Hoeveel je elke maand betaalt, hangt af van drie componenten: de energiekost, de nettarieven en de heffingen. De energiekost is het deel van je factuur dat we je aanrekenen voor je verbruik van gas en/of 100% groene stroom. Het is afhankelijk van hoeveel je verbruikt en het type contract dat je met ons afsloot. Dit deel van de centen blijft bij DATS 24.

  Het nettarief daarentegen is de prijs die je betaalt om de energie te laten leveren tot bij jou thuis en dat tarief verschilt van regio tot regio. Dit bedrag storten we volledig door aan je netbeheerder.

  Tot slot komen daar nog een aantal heffingen bij, waaronder 21% btw, en deze zijn vastgelegd door de federale en regionale overheden. Wij factureren je de heffingen en maken die nadien integraal over aan de overheid.

  Bereken je tarief

 • Kies voor zekerheid met een vast tarief

  Als je kiest voor het vaste tarief, sta je nooit voor verrassingen wanneer je factuur in de bus valt. Want je legt bij aanvang van je contract vast hoeveel je gedurende een jaar betaalt per kilowattuur en deze prijs wijzigt niet. Dit betekent dat je tarief niet opeens de hoogte in zal schieten, maar tegelijkertijd profiteer je niet mee van eventuele prijsdalingen. Om jou deze onveranderlijke prijs te kunnen aanbieden, voegen we een marge toe. Een vast tarief komt op lange termijn meestal iets duurder uit.

  Bereken je tarief

 • Haal voordeel uit verandering met een variabel contract

  Een variabel contract werkt anders. We spreken op voorhand af dat we de prijs per kilowattuur elke maand aanpassen aan de marktprijs van dat moment. Bij veel zon of wind (en daar hebben we wel wat van in België) profiteer je meteen mee van lage marktprijzen op onze zelfgeproduceerde energie. Wordt de elektriciteitsprijs op de energiemarkt wat duurder, dan stijgt jouw energiekost mee. Je betaalt elke maand een vast voorschotbedrag, net zoals bij een vast contract, en ontvangt op het einde van het jaar de afrekening van je werkelijke verbruik per maand aan het tarief van die maand. Over een langere periode bekeken, is een variabele prijs meestal de goedkoopste optie.

  Bereken je tarief

 • De keuze is aan jou

  Een ding is zeker: wij zorgen voor de meest gunstige prijs en vinden het belangrijk dat jij de formule kan kiezen die het beste bij je past. Je kan trouwens op elk moment van vast naar variabel wisselen, of omgekeerd. Hierbij moet je wel rekening houden met een opzegtermijn van 1 maand, maar je betaalt ons geen opzegvergoeding. Wij zorgen voor eenvoud, zodat jij een slimme keuze kan maken.

  Ontdek hoe we bij de goedkoopste leveranciers van België zijn

  Bereken je tarief