Waarschuwing

Waarschuwing

Geen gepubliceerde content gevonden voor: ‭dats24mobility_nl/gas-and-electricity/tarief/info-cards/card list config‭

 
 • Bij DATS 24 kan je rekenen op eenvoud en transparantie. Daarom bieden we voor onze lokaal geproduceerde energie een variabele energieprijs aan die de marktprijs volgt. Bij veel wind of zon profiteer je zo meteen mee van de lagere marktprijzen, en er zijn nog factoren die het tarief bepalen.

 • Vraag en aanbod

  Een gezin verbruikt vooral 's ochtends en 's avonds energie. Bedrijven pieken doorgaans overdag. Je verbruik kan verschillen van dag tot dag en van week tot week. Op een koude winterochtend zet je bijvoorbeeld de verwarming wel even op en op eenzelfde ochtend in de zomer niet.

  Bereken je tarief

 • Hoe groener je energiemix, hoe voordeliger

  Je energie kan uit 3 bronnen komen: hernieuwbare energie zoals wind en zon, kernenergie of aardgas. De energiebronnen worden ook in die volgorde (van goedkoop naar duurder) aangesproken om je te kunnen blijven voorzien van stroom. Als er veel wind en/of zon is, is de marktprijs van elektriciteit dus op zijn laagst. Als klant bij ons haal jij daar je voordeel ook uit, want je geniet mee van die laagste prijzen. En zo maken we samen van wind- en zonne-energie de duurzame, budgetvriendelijke norm.

  Bereken je tarief

 • Variabele energieprijzen: haal je voordeel uit verandering

  We begrijpen het: een vaste energiekost per maand voelt zekerder aan dan een variabele. Toch lijkt dit alleen maar goedkoper. Energieleveranciers betalen zelf groothandelsprijzen, en voegen aan deze prijs een risicopremie toe om zichzelf in te dekken voor het geval de aankoopprijs stijgt tegenover de prijs die ze aan hun klanten beloofd hebben. Deze premie wordt doorgerekend aan alle klanten en zo betaal je dus een meerprijs.

  Een variabel contract werkt anders. Je energiefactuur is altijd gebaseerd op de meest actuele marktprijs, die elk uur mee evolueert met de vraag versus het aanbod. Bij veel zon of wind (en daar hebben we wel wat van in België) profiteer je meteen mee van lage marktprijzen. 

  Lees meer

  Bereken je tarief

 • Zo gaan we te werk:

  We leveren zelfgeproduceerde energie (bijvoorbeeld van de windturbines van Colruyt Group) en energie uit lokale bronnen van onze partners aan het Belgische elektriciteitsnet. Daarom volgt onze energie ook de marktprijzen.

  Bij ons kies je voor een variabele prijsformule met een vast maandelijks voorschot. De afrekening van het werkelijke verbruik gebeurt één keer per jaar, zoals bij een vast tarief.

  Je betaalt een eerlijke prijs voor je energie. Moeten extra bronnen naast wind- en zonne-energie aangesproken worden, dan betaal je af en toe iets meer. Bij veel wind of zon profiteer je meteen van de lage marktprijs. Dat is een uniek voordeel in vergelijking met een vast tarief.

  Ontdek hoe we bij de goedkoopste leveranciers van België zijn

  Bereken je tarief