Duurzaamheid zit in ons DNA. Samen met Colruyt Group leggen we de lat al 50 jaar hoog voor milieu en duurzaam ondernemen. Zo introduceerden we als brandstofspecialist CNG als eerste voor particulieren in België, zetten we onze schouders onder waterstof.
 • DATS 24 als je vertrouwde brandstofspecialist

  DATS 24 levert zowel klassieke brandstoffen als alternatieve vormen tegen lage prijzen. In onze tankstations vind je naast diesel en benzine ook CNG, en in enkele stations ook waterstof. Zo maken we het jou makkelijk om duurzaam én budgetvriendelijk te rijden.

 • Vol gas vooruit met CNG

  In België is DATS 24 uitgegroeid tot de belangrijkste brandstofleverancier van CNG (compressed natural gas) voor voertuigen. De uitbouw van het CNG-netwerk is een bewuste keuze: een wagen op CNG haalt de beste ecoscore na de elektrische en de waterstofwagen. Beter voor het milieu dus, én voor je budget, want CNG is aan de pomp veel goedkoper dan benzine of diesel.

 • Doorbraak voor waterstof

  In 2018 opende DATS 24 het eerste publieke waterstofstation in Halle. Eind 2020 volgt een tweede in Haasrode en in 2021 wordt H2 ook beschikbaar in onder andere Wilrijk.

  Waterstof biedt heel wat voordelen:

  • De grondstoffen – water en elektriciteit uit windenergie – zijn hernieuwbaar
  • Je stoot tijdens het rijden geen schadelijke stoffen uit, alleen waterdamp

  Je tankt 600 tot 700 kilometer volledig elektrische autonomie in amper 5 minuten.

 • Elektrisch laden

  70 % van onze tankstations vind je vlak naast een winkelparking. Op heel wat winkelparkings van Colruyt Group kan je tegenwoordig ook je elektrische wagen opladen. Zo combineer je je wekelijkse winkelbezoek met een laadbeurt met 100 % groene, Belgische stroom. Hoewel er in België relatief gezien nog niet zoveel elektrische en (plug-in) hybride wagens rondrijden, worden ze wel steeds meer overwogen bij de keuze voor een nieuwe wagen. Daarom zal je in de toekomst nog meer elektrische laadpalen aantreffen op winkelparkings van Colruyt Group.

 • Duurzame tankstations

  Het onderhoud en vernieuwingen aan onze sites gebeuren ook vanuit duurzaamheid. Zo gebruiken we LED-verlichting en kuisen we met regenwater en bio-afbreekbare producten. Je blaast je banden ook gratis op bij ons (dat spaart al snel 2 tankbeurten uit). Zo hebben we ook met succes ons ISO 14001-certificaat verlengd, een audit die ons milieubeleid grondig doorlicht.