Een CNG-wagen is voordeliger dan diesel- of benzinewagens op vele vlakken. Je tankt goedkoper, rijdt goedkoper en je geniet de laagste tarieven voor het BIV én de jaarlijkse verkeersbelasting.

 • Goedkoper tanken

  Voor 1 kg CNG betaal je makkelijk 40 % minder dan voor 1 l diesel. Ten opzichte van benzine SUPER+98 bespaar je zelfs bijna 60 %. Als je de overstap maakt van een traditionele wagen en brandstof naar een auto op CNG, merk je dus meteen het verschil in je tankbudget.

  Wat ook meespeelt in de prijs: wordt in jouw regio laagcalorisch of hoogcalorisch aardgas verdeeld door de distributienetbeheerder?

  Bekijk de CNG-prijs in jouw buurt

 • Goedkoper rijden

  Met 1 kg CNG geraak je even ver als met 1 l diesel. Door goedkoper te tanken rijd je met CNG dus automatisch ook 40 tot 60 % goedkoper. De motor van een CNG-wagen gaat ook langer mee dan de motor van een diesel- of benzineauto. Dat komt omdat de verbranding properder en zuiverder is. De motor trilt minder, wat minder slijtage veroorzaakt. Een CNG-wagen stoot bovendien geen roet uit, waardoor er geen nood is aan een roetfilter die op tijd en stond vervangen moet worden. Je moet dus minder snel uitkijken naar een nieuwe wagen.

 • BIV & verkeersbelasting

  Met een CNG-wagen zit je ook goed voor de nieuwe manier van BIV-berekening die begin 2021 geïntroduceerd werd. Vanaf nu wordt actiever rekening gehouden met de CO2-uitstoot van een wagen. Aangezien dat bij een CNG-wagen tot 30 % minder is, geniet je van de laagste tarieven bij je BIV en wegentaks.

  Bovendien zijn de prijzen van een auto op CNG te vergelijken met de prijs van een benzine- of dieselwagen.

  Kies jouw CNG-wagen