Kiezen voor CNG is kiezen voor bewuster rijden. Hoe jouw prijs aan de pomp bepaald wordt en rijden met CNG iets voor jou is, lees je hier.

 • Hoe wordt de prijs van CNG bepaald?

  De grootste factor is kostprijs van aardgas op de internationale markten. Deze bepaalt namelijk de aankoopprijs. Daarnaast zijn er uiteraard de bedrijfskosten van de aanbieder. Waar mensen minder bij stil staan, is dat het aardgas in het tankstation zelf gecomprimeerd wordt, wat op dit moment – door de hoge energieprijzen – een duur proces is.

  Wij denken dat deze uitzonderlijke situatie ook het einde betekent van een jarenlange periode van stabiele prijszetting voor CNG. Daar waar de prijzen voorheen gedurende maanden onveranderd bleven, zullen die voortaan veel meer variëren en fluctueren. Die nieuwe, snel veranderende context en prijzen op de internationale gasmarkten stellen ook ons voor grote uitdagingen. We onderzoeken hoe we in de toekomst opnieuw een stabiele(re) CNG-prijs kunnen aanbieden. Onze intentie is en blijft om jou als klant het beste aanbod te bieden, zowel op vlak van budget als duurzaamheid.

 • Investeren in duurzame brandstof en energie

  DATS 24 heeft de voorbije jaren alles op alles gezet om de transitie naar duurzamere brandstoffen waar te maken. Die voortrekkersrol opnemen, zowel in CNG als nu ook in H2, vraagt grote inspanningen. Zo gaat de winst die we boeken opnieuw bijna volledig terug naar investeringen in duurzame brandstoffen en energie.

 • CNG tanken: hoog- en laagcalorisch

  Je prijs is ook afhankelijk van het station, jouw regio en het type aardgas dat door de distributienetbeheerder verdeeld wordt in deze regio. De hogere caloriewaarde van hoogcalorische CNG (CNG-H) betekent dat je tot 20 % verder rijdt met dezelfde hoeveelheid CNG in je wagen. Het verschil in prijs weerspiegelt dat verschil in autonomie. Je wagen is trouwens voorzien om op beide types CNG te rijden. Door het verschil in prijs en autonomie komt de uiteindelijke verbruikskost per kilometer voor hoog- en laagcalorisch CNG op hetzelfde neer. Verdeelt jouw distributienetbeheerder hoog- of laagcalorisch aardgas?

  Bekijk de CNG-prijs in jouw buurt

 • Rijden met een CNG-motor

  Met 1 kg laagcalorisch CNG geraak je even ver als met 1 l diesel. De motor van een CNG-wagen gaat ook langer mee dan de motor van een diesel- of benzineauto. Dat komt omdat de verbranding properder en zuiverder is. De motor trilt minder, wat minder slijtage veroorzaakt. Een CNG-wagen stoot bovendien geen roet uit, waardoor er geen nood is aan een roetfilter die op tijd en stond vervangen moet worden. Je moet dus minder snel uitkijken naar een nieuwe wagen.

 • Een vraag over CNG?

  Raadpleeg de veelgestelde vragen