Je weet intussen vast dat de gasprijzen op de internationale markt aan het stijgen zijn. Is CNG (Compressed Natural Gas) dan nog steeds een interessante keuze? Ja! Alle voordelen van CNG samen zorgen dat rijden op aardgas beter blijft dan diesel of benzine voor je budget, ons leefmilieu en het klimaat. We sommen de voordelen voor je op.

 • De grootste voordelen van CNG

  1. Budgetvriendelijker dan diesel en benzine
  2. Breed netwerk tankstations
  3. Hetzelfde rij- en tankcomfort
  4. Beter voor klimaat & leefmilieu

  Goedkoper dan benzine & diesel

  De prijsstijging van aardgas op de internationale markt is uitzonderlijk. Dat komt enerzijds doordat de vraag naar gas sterk gegroeid is nu de meeste coronamaatregelen versoepeld zijn. Anderzijds spelen de gestegen prijs van de CO2-emissierechten, de frisse zomer en tijdelijke toevoerproblemen een rol.

  Aardgas voor wagens volgt die stijging bijgevolg, maar blijft wel een pak voordeliger dan rijden op diesel of benzine. Een kilo laagcalorisch aardgas kan je een-op-een vergelijken met een liter diesel. Voor die kilo laagcalorisch aardgas (CNG-L) betaal je € 1,13 en voor een kilo hoogcalorisch aardgas (CNG-H) € 1,29. Voor een liter diesel betaal je bij DATS 24 gemiddeld € 1,429 en voor een liter benzine € 1,434. Nog steeds merkbaar meer dus. En al helemaal als je vergelijkt met de officiële prijs voor diesel (€ 1,571) en benzine (€ 1,569).

  Toegepast op een klassieker als de Volkswagen Golf: de verbruikskosten per 100 km van aardgas voor wagens, benzine en diesel demonstreren dat CNG voordeliger blijft.

   

   

   

  Hoe evolueert de prijs van CNG verder?

  Dat hangt grotendeels af van hoe de gasmarkt blijft bewegen. Stijgt de prijs van aardgas verder op de internationale markten, dan zal je dat als CNG-rijder ook merken aan je tankbeurt. We garanderen je in elk geval een eerlijke prijs zonder overbodige aanrekeningen. Het betere nieuws is dat de prijs van CNG snel mee daalt zodra de internationale gasmarkt kalmeert.

   

  Het totaalplaatje telt

  Je kiest niet enkel een budgetvriendelijker alternatief voor traditionele brandstoffen. Je krijgt er ook gemak, rust en een zuiverdere leefomgeving bij. Er is altijd wel een DATS 24-tankstation met CNG in je buurt (en anders komt het er binnenkort aan). Je vindt ons ook vaak vlakbij je vertrouwde Colruyt, OKay of Bio-Planet. Zo sla je twee ritten in één klap, win je tijd en spaar je geld uit.

  En natuurlijk is CNG een veel properder alternatief dan diesel of benzine. De enigen die nog beter doen, zijn een elektrische wagen of eentje op waterstof. Als je het totaalplaatje bekijkt, is het opnieuw duidelijk: ja, met CNG rijden blijft een slimme keuze.