CNG (Compressed Natural Gas) is vandaag hét betaalbare, comfortabele en duurzame alternatief voor traditionele brandstoffen als diesel en benzine. Met je Xtra-korting bij DATS 24 erbovenop, maak je met CNG de beste overstap naar een voordelige, groenere toekomst.
De voordelen van CNG (of toch de grootste):
 • Lage prijzen
 • Meer dan 140 tankstations
 • Breed aanbod wagens
 • Beter voor klimaat & leefmilieu
 • Hetzelfde rijcomfort
 • Lage prijzen

  CNG is een slimme budgetkeuze. Met 1 kilo CNG rij je even ver als met 1 liter diesel, terwijl je er gemiddeld 50 % minder voor betaalt.

  Ontdek jouw budgetvoordeel met CNG

 • Meer dan 140 tankstations

  Je kan in België al CNG tanken in 147 tankstations van verschillende brandstofspecialisten. Er ligt er dus zeker eentje in je buurt of op je dagelijkse route. 83 daarvan zijn van DATS 24 en er komen er de volgende maanden nog meer bij, van Middelkerke over Namen tot Eupen. En ook in het buitenland tank je steeds vlotter CNG.

  Vind een CNG-station in jouw buurt

  CNG tanken vlakbij thuis & op 5 minuten van mijn Colruyt. Ideaal!

  (Peter, 55 jaar)

  Lees meer ervaringen

 • Met 83 CNG-stations effent DATS 24 het pad voor rijden op aardgas. Alle andere aanbieders samen bieden nog eens CNG-stations gepland. Er lopen vergunningstrajecten voor nog eens zo'n 13 bijkomende stations.

 • Overweeg een alternatieve brandstof

  Binnenkort bewuster de baan op? Kans is groot dat je het bos door de bomen niet meer ziet dankzij het brede scala aan mogelijkheden. Daarom maakt onze expert je graag wegwijs in de wereld van alternatieve aandrijvingen – en CNG – in onze webinar.

  Breed aanbod wagens

  Alternatief betekent niet trouwens 'anders'. Aan de buitenkant zie je geen verschil met andere wagens. Schakelbak of (semi-)automatisch, manuele of elektrische handrem, een ruime koffer of niet per se: jij kiest met CNG het model dat het beste bij je past.

  Kies de CNG-wagen die bij jou past

 • Beter voor klimaat & leefmilieu …

  CNG is veel milieuvriendelijker dan klassieke fossiele brandstoffen. Het stoot heel wat minder schadelijke stoffen uit, is volledig veilig en kan in tegenstelling tot diesel of benzine nooit grond of water vervuilen.

  Ontdek het duurzame karakter van CNG

 • … met hetzelfde comfort

  Een CNG-wagen rijdt een pak stiller dan een diesel- of benzinewagen en is toch even performant. De wagen behoudt ook zijn volledige kofferruimte (handig voor die wekelijkse boodschappen of buggy). En hij is geschikt voor korte en lange ritten, net als traditionele wagens.

  Bovendien tank je CNG op dezelfde manier als andere brandstoffen: gewoon aan de pomp met een tankpistool die je aan je tank koppelt. Weinig verschil in je comfort, alle verschil voor het milieu.

 • Graag een voorproefje?

  We organiseren regelmatig workshops waarin je heel concreet alle voordelen van CNG ervaart, eco-driving tips meekrijgt en nog veel meer. In de workshops maak je zelf ook een ritje in een CNG-wagen. De ultieme persoonlijke test!

  Schrijf je in voor onze workshop 'Groener de baan op'