Overschakelen naar elektrisch? Dan maak je je misschien zorgen over je eerste lange autovakantie. Wij geven je enkele vrijblijvende tips mee om je reis zo aangenaam mogelijk te maken.

 • 1. Plan in etappes

  Per dag 700 km rijden? Dan moet je met een rijbereik van 300 km 3 keer laden. Ga dus na of je tussenstops en hotel over laadpunten beschikken en plan je reis in etappes.

  Als het snel moet gaan, kies dan voor laden aan een snellader. Dan is je wagen 30 tot 45 minuten later alweer vertrekkensklaar. Ideaal te combineren met een koffiebreak of lunchpauze.

  2. Gebruik de juiste online (en offline) tools

  Hier vind je een overzicht van al onze Europese laadpunten, en ook in de Google Play Store en App Store zijn er apps waarin je alle laadpunten kan zien.

  Vergeet trouwens ook je “offline” tools niet en voorzie voldoende stekkers. Ook zo verhoog je het aantal laadpunten waar je terechtkan.

  3. Vertrek met twee laadpassen

  Met je DATS 24-laadpas kan je op dit moment terecht bij meer dan 55.000 laadpunten in Europa, en ons buitenlandse netwerk blijft uitbreiden. Momenteel is de dekking heel goed tot redelijk in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië en Engeland.

  Twijfel je? Dan is een tweede (internationale) laadpas een goed idee. Deze vraag je tot drie weken voor vertrek aan. Bekijk op voorhand welke het meeste geschikt is voor jouw bestemming. 

  4. Pas je (rij)stijl aan

  Je hoeft niet te vlammen richting eindbestemming. Hou het bij 110 km/u. Zo kan je nog altijd vlotjes voorbij het vrachtvervoer, maar stijgt je verbruik niet te snel. Zet ook je airco niet té koud, want dat verlaagt je bereik. Als je over een warmtepomp beschikt, ligt de impact iets lager.

  Daarnaast kan je op voorhand enkele dingen testen: van snelladen en je extra laadpas tot je verbruik mét fietsenrek en bagage. Want op vakantie rij en ben je anders geladen dan tijdens je woon-werkverplaatsing in de stad.