Rijd je met een nog vrij jonge dieselwagen? Dan heb je naast de dop van je dieseltank wellicht ook een dop voor AdBlue. Wat is AdBlue precies? Waarom is het beter voor het klimaat en leefmilieu? En waar tank je AdBlue het beste? Alle uitleg hier!
Met Xtra tank je makkelijk AdBlue aan de pomp
 • Overzichtelijke betaling
 • Tanken met je smartphone
 • Voordelen bij 9 winkels en webshops
 • Wat is AdBlue?

  Veel nieuwe dieselauto's die voldoen aan de meest recente EURO6-norm, beschikken over een extra tank met een blauwe dop. Daarin moet AdBlue getankt worden, een mengsel van zuiver water en ureum dat schadelijke stikstofoxiden in de uitlaatgassen afbreekt tot schadeloze stikstof en waterdamp.

  Ontdek hoe AdBlue werkt

  Comfortabel tanken

  AdBlue hoef je maar 1 à 2 keer per jaar bij te tanken (als je gemiddeld 15.000 kilometer per jaar rijdt). Passeer je aan een DATS 24-tankstation om diesel bij te tanken en is het tijd om je AdBlue ook aan te vullen? Dat doe je op exact dezelfde manier als diesel én vlak naast de dieselpomp. Snel en eenvoudig. En bovendien een pak properder en handiger dan een jerrycan van 5 liter (het minimum dat je AdBlue-tank nodig heeft).

  Tank AdBlue met je persoonlijke Xtra-app of –kaart.

  Ben je een professional? Dan tank je AdBlue vlot met je DATS 24-tankkaart of via de formule 'facturen via bankkaart'. Je ontvangt maandelijks een factuur waarop je uitgaven voor zowel diesel als AdBlue opgelijst staan. Handig voor je boekhouding!

 • Voordeliger aan de pomp

  AdBlue tanken aan de pomp is niet alleen properder en handiger. Het kost je ook veel minder dan wanneer je een jerrycan AdBlue koopt in de winkel. Gemiddeld betaal je aan de pomp bijna 1,5 euro minder voor 1 liter AdBlue.

  Vind een AdBlue-station in jouw buurt

  Beter voor klimaat & leefmilieu

  Dieselwagens zijn in principe de minst duurzame auto's op de weg. De wagens stoten per liter diesel meer dan 2,6 kilogram CO2 uit. De uitlaatgassen bevatten bovendien schadelijke stikstofoxiden (NOx) en fijnstof. Dat is waar AdBlue een stokje voor steekt. Het mengsel van zuiver water en ureum zorgt dat die NOx afgebroken wordt tot schadeloze stikstof en waterdamp. Weer een stap naar duurzaamheid!

  Lees meer