Veel nieuwe dieselauto's die voldoen aan de EURO6-norm, beschikken over een AdBlue-tank net naast het reservoir voor diesel. AdBlue zorgt er mee voor dat de vrij schadelijke uitstoot van dieselwagens drastisch verminderd wordt. Weer een stap naar duurzaamheid!
 • Wat is AdBlue?

  AdBlue is een mengsel van zuiver water en ureum dat effectief een blauwe kleur heeft. Het is specifiek bedoeld om de uitstoot van dieselwagens minder schadelijk te maken voor het klimaat en leefmilieu. Het werd ontwikkeld naar aanleiding van de steeds verstrengende uitstootnormen. Nieuwe dieselwagens (vanaf EURO6-norm) zijn allemaal uitgerust met een AdBlue-reservoir naast de dieseltank, die apart gevuld moet worden.

  AdBlue is al jaren een feit in vrachtvervoer en wordt ook steeds meer de norm voor personenwagens op diesel (vooral grotere familiemodellen). Het moet 1 à 2 keer per jaar worden aangevuld (afhankelijk van de afstanden die je gewoonlijk rijdt). Dat kan mooi samenvallen met je jaarlijkse onderhoud. Als je tussendoor moet bijtanken, kan je bij DATS 24 makkelijk een pitstop maken en je AdBlue-reservoir bijvullen aan de pomp. Snel, eenvoudig én proper.

  Vind een AdBlue-station in jouw buurt

  Of bekijk hier het overzicht van al onze tankstations die al AdBlue aanbieden. De komende maanden breiden we ons AdBlue-netwerk verder uit!

 • Beter voor klimaat & leefmilieu

  Bij de verbranding van diesel in de motor komen verschillende schadelijke stoffen vrij, waaronder CO2, fijnstof en stikstofoxiden (NOx). AdBlue zorgt ervoor dat tot 85 % van die NOx afgebroken wordt tot schadeloze stikstof en waterdamp.

  Maakt AdBlue van dieselwagens dan ineens groene auto's? Dat niet, want dieselwagens stoten nog steeds meer fijnstof en veel meer CO2 uit dan alle andere types. AdBlue zorgt wel dat dieselauto's veel minder schadelijk worden voor het klimaat en ons leefmilieu. Met een dieselwagen die ook AdBlue tankt, kan je de impact op het klimaat dus wél verlagen.

  Lees meer over onze duurzaamheidsvisie