Het eerste tankstation voor particulieren in België en Europa waar gewoon waterstof uit de pomp komt? Dat vind je op een steenworp van ons hoofdkantoor in Halle. Dit station kwam er omdat we waterstof al lange tijd inzetten voor de logistieke activiteiten van Colruyt Group, en steevast geloven dat ook de markt klaar is voor deze alternatieve brandstof. Waarom en hoe we ons aanbod willen uitbreiden lees je hier.
 • CO2-neutraal

  Geen CO2-uitstoot, 100 % groen en het komt gewoon uit de pomp? Dat zijn de mooie eigenschappen van waterstof. Waterstof – of H2 - is een onschadelijk gas dat vrijkomt wanneer water onder stroom gezet wordt en waterstofatomen zich loswrikken van zuurstofatomen Als dat proces – kortweg elektrolyse – gebeurt met zonne- of windenergie, krijg je dus een CO2-neutraal, duurzaam en proper geproduceerd gas dat zich prima leent als brandstof en zich vrij makkelijk laat opslaan. Een waterstofwagen heeft daarbovenop een autonomie van 600 à 700 km en momenteel vind je modellen bij fabrikanten Toyota en Hyundai.

 • Vier nieuwe tankstations in België

  Dankzij al deze voordelen zien DATS 24 en Colruyt Group toekomst in waterstof als alternatieve, duurzame brandstof voor logistieke toepassingen en mobiliteit. We willen de transitie naar 100 % duurzaam en groen zo makkelijk mogelijk maken, en zetten daarom alles op alles om waterstof als eerste in België bij het grote publiek te introduceren.

  Momenteel tank je als particulier of als bedrijf waterstof aan ons publieke station aan de Dassenveld-site in Halle. In het voorjaar van 2022 zal dat aanbod gevoelig uitgebreid zijn en vind je waterstofvulpunten in onze tankstations in Haasrode, Erpe-Mere, Wilrijk en Herve.

  De H2-stations kunnen worden gerealiseerd door de samenwerking tussen Colruyt Group, WaterstofNet en de Europese Unie. WaterstofNet heeft twee programma's ontwikkeld om waterstofstations toegankelijk te maken voor bedrijven en particulieren, namelijk Waterstofregio 2.0 en H2Benelux. De waterstofstations van Halle en Wilrijk vallen onder het programma Waterstofregio 2.0. De waterstofstations in Haasrode, Erpe Mere en Herve vallen dan weer onder het programma H2Benelux.

  Meer over H2Benelux

  Meer over Waterstofregio 2.0

Download onze startersgids 'Waterstof voor mobiliteit'

Tegen het einde van deze gids weet je:

 • Waar waterstof vandaan komt en waarom het voor 100 % groene mobiliteit kan zorgen
 • Hoe waterstof vandaag al concreet wordt ingezet binnen mobiliteit
 • Wat Colruyt Group en DATS 24 ervaren, met bedrijfswagens op waterstof en geïntegreerde tankstations