Samen met batterij-elektrisch rijden speelt waterstof een sleutelrol in de transitie naar duurzamer rijden. Daarom investeren DATS 24 en Colruyt Group er samen in via projecten als H2Benelux en bijbehorende real life trials, waarbij ook ondernemers met een waterstofwagen mee kunnen werken aan de verdere ontwikkeling van waterstof voor bedrijfswagens.

H2Benelux Medegefinancierd door de Europese Unie
  • Real life trials: opportuniteit voor ondernemers

    Binnen het H2Benelux-project worden in België 3 waterstofstations gerealiseerd (Haasrode, Erpe-Mere en Herve). Rondom die tankstations worden trials georganiseerd met bedrijven die nu of binnenkort één of meer waterstofwagens hebben. De bedoeling is om concrete gebruiksinformatie van deze wagens te verzamelen (prestatie van de auto, reiservaring, tankbeurten …) in ruil voor een interessante tegemoetkoming (een vergoeding van maximaal 5.000 euro per deelnemer wordt toegekend aan maximaal 10 deelnemers per waterstoftankstation).

    Hoe kan je in aanmerking komen voor een real life trial?

    1. Je bedrijf heeft nu of binnenkort één of meer waterstofwagens (aangekocht of geleased).
    2. De wagen(s) maakt of maken deel uit van een wagenpark.
    3. De tankbeurten gebeuren vooral in de DATS 24-waterstofstations binnen het H2Benelux-project: Haasrode, Erpe-Mere of Herve.

    Alle voorwaarden & registratie

  • Samenwerking loont

    H2Benelux en zijn partners willen bijdragen aan een koolstofneutrale samenleving door waterstof toegankelijker te maken in de Benelux. Dat kan door lokale overheden te engageren, of door op een hoger niveau samen te werken. Zo worden er in dit kader 8 waterstoftankstations voorzien in de Benelux: 4 in Nederland, 3 in België en 1 in Luxemburg.

    Binnen het H2Benelux-project werken een aantal partners (WaterstofNet, Rijkswaterstaat en dus ook Colruyt Group en DATS 24) samen met lokale overheden om het aanbod waterstofstations in de Benelux verder uit te bouwen. Zo wordt waterstof breed toegankelijk en wordt reizen op waterstof binnen België, Nederland en Luxemburg en bij uitbreiding Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk eenvoudiger.

    Alle waterstofstations in de Benelux

  • Waterstof, een Europees verhaal

    Het H2Benelux-project maakt deel uit van een breder, Europees programma: Connecting Europe Facility (CEF) Transport, dat onderdeel is van het subsidieprogramma Connecting Europe Facility. Hierin zijn 9 grote Europese transportroutes uitgetekend, waarvan er 3 de Benelux doorkruisen: Noordzee-Oostzee, Noordzee-Middellandse Zee en Rijn-Alpen. De Europese Unie wil met deze routes vlotte verbindingen van en naar alle uithoeken van het continent verzekeren. Een breder en vlot toegankelijk netwerk van waterstofstations in België, Nederland en Luxemburg draagt daar zeker toe bij.