Colruyt Group en DATS 24 zijn ervan overtuigd dat waterstof een sleutelrol speelt in de transitie naar een 100 % groene mobiliteit. Daarom investeren we binnen het gezamenlijke project H2Benelux in openbare waterstoftankstations, met nieuwe vulpunten in de regio's Leuven (Haasrode), Gent (Erpe-Mere) en Luik (Herve). We staan hier niet alleen voor: DATS 24 baat de waterstofstations uit, WaterstofNet coördineert en rapporteert het project.

H2Benelux Medegefinancierd door de Europese Unie
 • Samenwerking loont

  WaterstofNet wil bijdragen aan een koolstofneutrale samenleving door waterstof toegankelijker te maken in Vlaanderen en Nederland. Dat kan door lokale overheden te engageren, of door op een hoger niveau samen te werken. Zo heeft WaterstofNet het project H2Benelux ontwikkeld en voorgesteld aan de Europese Unie. WaterstofNet voorziet binnen H2Benelux 8 waterstoftankstations: 4 in Nederland, 3 in België en 1 in Luxemburg. Bij elk waterstoftankstation worden 10 auto’s op waterstof ingezet, waarbij de testresultaten helpen om de omschakeling naar waterstof verder aan te moedigen.

  Binnen het H2Benelux-project werken een aantal partners (Shell, Total, Rijkswaterstaat en dus ook Colruyt Group en DATS 24) samen met lokale overheden om het aanbod waterstofstations in de Benelux verder uit te bouwen. Zo wordt waterstof breed toegankelijk en is reizen op waterstof binnen België, Nederland en Luxemburg en bij uitbreiding Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk nog eenvoudiger.

  Overzicht waterstofstations Benelux

 • Waterstof, een Europees verhaal

  Het programma CEF Transport maakt deel uit van het Europese subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF). Binnen dit programma zijn 9 grote transportroutes uitgetekend, waarvan er maar liefst 3 de Benelux kruisen; Noordzee-Oostzee, Noordzee-Middellandse Zee en Rijn-Alpen. De Europese Unie wil zo vlotte verbindingen van en naar alle uithoeken van het continent verzekeren. Een breder en vlot toegankelijk netwerk van waterstofstations in België, Nederland en Luxemburg draagt daar zeker toe bij.

 • The contents of this publication are the sole responsibility of DATS 24 and do not necessarily reflect the opinion of the European Union.