In de overstap naar emissievrij rijden maakt een combinatie van alternatieve brandstoffen het verschil. Wij geloven dat batterij-elektrisch rijden en rijden op waterstof (of waterstof-elektrisch) hier samen een essentiële rol in spelen. Dit is onze visie.

 • 5 sterke argumenten voor waterstof

  + Onuitputtelijke energiebron

  + Enkel waterdamp als uitstoot

  + 100 % duurzaam te produceren
  met groene stroom

  + Veelzijdig
  personenvervoer, logistiek transport, openbaar vervoer …

  + Geen laadinfrastructuur nodig thuis of op het werk

 • 3 uitdagingen voor waterstof

   Energiebehoud bij omzetting naar elektriciteit

   Energiekost van de opslag

   Onafhankelijkheid van schaarse grondstoffen

  Ontdek alles in de startersgids

 • Ons geloof in waterstof

  Waterstof is een energiebron die volledig CO₂-neutraal geproduceerd kan worden en bruikbaar is in de hele retailketen van Colruyt Group (zoals logistiek, transport en personenvervoer). Dit past volledig in de filosofie van Colruyt Group om duurzaam te ondernemen via onder andere technologische innovaties.

  Bovendien is het de missie van DATS 24 om hernieuwbare energie, ook als brandstof, vlot toegankelijk te maken voor iedereen. Eerder lanceerden we CNG in België als een duurzamer alternatief voor diesel en benzine. Vandaag gebruiken we die kennis en expertise om zowel elektrisch laden als waterstof vlot beschikbaar te maken in het Belgische netwerk. Op die manier kan iedereen kiezen voor emissievrij rijden: met een laadinfrastructuur voor wie voldoende plaats heeft of gewoon aan de pomp in een tankstation.

 • Waterstof beschikbaar maken voor iedereen

  Vandaag exploiteert DATS 24 drie waterstofstations (Halle, Wilrijk en Haasrode). Naast de bouw van een waterstoffabriek door Colruyt Group in Zeebrugge, openen we binnenkort nog drie stations (Ollignies, Erpe-Mere en Herve). Zowel in Wilrijk als in Ollignies kunnen ook vrachtwagens tanken.

  We realiseren deze waterstofstations via verscheidene samenwerkingsprojecten: H2Benelux, Waterstofregio 2.0 en H2Haul.

  Naast het beschikbaar maken van waterstof als brandstof helpen we ook de drempel verlagen naar een wagen op waterstof. Dit doen we in eerste instantie voor professionals, die moeten tegen 2026 over volledig emissievrije bedrijfswagens beschikken.

  Leasingaanbod  Real life trials

  Wil je graag nog meer weten?

  Contacteer onze klantendienst op info@dats24.be.

 • Een emissievrije toekomst verzekeren

  Elektrisch rijden – en dus zonder uitstoot –wordt de norm, daarvan zijn we overtuigd. Door waterstof-elektrisch te zien als een aanvulling op batterij-elektrisch rijden, creëren we meer manieren om de overstap te maken naar volledig emissievrij rijden. Zo maken we het eenvoudiger en kunnen we sneller schakelen.

  Workshop Groener de baan op

  Groener de baan op

  Ontdek de voordelen van elektrisch rijden en meer. Wil je graag bewuster rijden of denk je na over de aankoop van een elektrische auto? Dan helpt DATS 24 je graag op weg.

  Boek nu

 • Waterstof-elektrisch kan z’n complementariteit met batterij-elektrisch uitspelen. Bijvoorbeeld bij de congestie van het elektriciteitsnet of bij laden in stedelijke context met een hogere densiteit en waar appartementsgebouwen de belangrijkste woonvorm zijn. Dit verhindert dikwijls de installatie van eigen laadinfrastructuur, vandaag een belangrijke voorwaarde voor de switch naar batterij-elektrisch rijden.

  Raf Flebus Business Unit Manager DATS 24

 • Waar nood is aan flexibiliteit, rijbereik en behoud van laadvermogen, is groene H₂ het alternatief op weg naar zero emissie. We zien een sterke groei van de H₂-markt bij bestelwagens en taxiverkeer. Wederzijds vertrouwen vormt de basis van lange termijn partnerschappen met onze klanten.

  Bart Buelens Head of innovation & business development DATS 24

 • Voor DATS 24 en Colruyt Group is waterstof een belangrijke stap op weg naar een emissievrije toekomst. We delen onze expertise met onze waterstofstations op belangrijke verkeersknooppunten in ons land. We verlagen hiermee de drempel voor professionals om waterstof te testen en te integreren in hun vloot, als aanvulling op het batterij-elektrisch wagenpark. Dat is nodig en nuttig waar laadvermogen of rijbereik belangrijk zijn of wanneer elektrisch laden en laadinfrastructuur minder voor de hand liggen.

  Luc Van Roey Head of Fueling DATS 24

 • Workshop Groener de baan op

  Groener de baan op

  Ontdek de voordelen van elektrisch rijden en meer. Wil je graag bewuster rijden of denk je na over de aankoop van een elektrische auto? Dan helpt DATS 24 je graag op weg.

  Boek nu

Download onze startersgids 'Waterstof als duurzame brandstof'
 

Tegen het einde van deze gids weet je:

 • Waar waterstof vandaan komt en waarom het voor 100 % groene mobiliteit kan zorgen
 • Hoe waterstof vandaag al concreet wordt ingezet binnen mobiliteit
 • Wat Colruyt Group en DATS 24 ervaren, met bedrijfswagens op waterstof en geïntegreerde tankstations