Samen met batterij-elektrisch rijden speelt waterstof een sleutelrol in de transitie naar duurzamer rijden. Daarom vinden DATS 24 en Colruyt Group het belangrijk en waardevol om hier samen in te investeren. Dit doen we onder andere met het Interreg-project Waterstofregio 2.0. Dit project versterkt de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland door initiatieven op te starten door en voor bedrijven in de regio.

  • Samenwerking loont en versterkt

    Waterstofregio Vlaanderen-Zuid-Nederland, de voorganger van Waterstofregio 2.0, en haar partners zijn in 2009 gestart met aantal unieke demonstratieprojecten rond waterstof. Op basis van de resultaten van deze projecten hebben ze een sterk ecosysteem ontwikkeld en de regio actief betrokken bij een aantal Europese initiatieven. Onder Waterstofregio 2.0 wordt de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland verder versterkt en blijven ze bijkomende projecten realiseren voor en door bedrijven in de regio. Na meer dan 10 jaar ‘Waterstofregio’ is bewezen dat structureel grensoverschrijdende samenwerking werkt. We zijn er trots op dat we hier actief aan meewerken en waterstof mee op de kaart zetten.

  • Grote vakkennis en expertise

    Colruyt Group en DATS 24 hebben binnen het project Waterstofregio Vlaanderen-Zuid-Nederland mee geïnvesteerd in de eerste demonstratieprojecten. We hebben meegewerkt aan het testen van de eerste heftrucks op waterstof. De waterstof werd getankt in ons waterstofstation van Halle. Het station draait op 100% groene waterstof die geproduceerd wordt door onze eigen groene stroom van onze windturbines en zonnepanelen. Sinds 2009 hebben we al veel kennis en praktijkervaring opgedaan en belangrijke inzichten in waterstof ontwikkeld. Deze expertise stelt ons in staat om volop in te zetten op de verdere ontwikkeling van waterstofmobiliteit.