Elektrisch rijden raakt stilaan ingeburgerd en zal alleen nog maar belangrijker worden. DATS 24 wil opladen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom breiden we onze partnerpunten continu uit en verdrievoudigen we dit jaar het aantal laadpunten aan de winkels van Colruyt Group. Zo laad je altijd gemakkelijk in jouw buurt. Hoe en waarom we dat doen, lees je hier.

 • Dit mag je verwachten

  • Minstens 2 laadpunten per winkel, met een vermogen van 3,7 kW tot 11 kW per laadpunt
  • Laadpalen bij Colruyt Laagste Prijzen, OKay en OKay Compact, Bio-Planet, DreamLand, Dreambaby en CoMarkt. Beschikbaar voor klanten tijdens het boodschappen doen
  • Verdrievoudiging van aantal laadpunten aan winkels: van 300 naar 1.000
  • Je laadt overal 100 % groene, stroom
  • Met je DATS 24-laadpas laad je voor € 0,55/kWh aan de DATS 24-laadpalen (max. 22 kW) en € 0,70/kWh aan onze DATS 24-snelladers (hoger dan 22 kW)

  Goed om weten: DATS 24 breidt niet alleen zijn eigen laadpalennetwerk uit, maar gaat ook voortdurend partnerships aan met externe aanbieders om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kan je met je DATS 24-laadpas intussen terecht bij 23.000 Belgische (en dat betekent bij 9 op de 10 van alle laadpalen in België) en 222.000 Europese laadpunten.

  DATS 24 zet in op snelladers

  Je boodschappen doen en tegelijk je elektrische auto opladen met 100 % groene stroom? Da’s duurzaam, makkelijk én voordelig. Met een snellader ben je natuurlijk nog vlugger geholpen. Je vindt er al op deze locaties:

  • DATS 24 Haasrode (Geldenaaksebaan 448, Heverlee)
  • DATS 24 Dassenveld (Zinkstraat 1, Halle)
  • Spar Denderwindeke (Edingensesteenweg 313, Ninove)
  • Spar Kalken (Dendermondsesteenweg 7, Laarne)
  • Spar Mechelen (Brusselsesteenweg 126, Mechelen)
  • Parking kantoor Colruyt Group (publiek toegankelijk - Edingensesteenweg 196, Halle)
   

  Met je DATS 24-laadpas heb je altijd toegang tot een groot netwerk laadpalen, waaronder een uitgebreid netwerk snelladers (ook langs autosnelwegen). Zo wordt elektrisch rijden meer en meer toegankelijk.

 • Elektrisch rijden is de toekomst

 • Naar 2.000.000 elektrische auto's

  Het Belgische wagenpark zal er de komende jaren helemaal anders gaan uitzien. We zullen vaker opteren voor alternatieve aandrijvingen zoals plug-inhybrides (PHEV) en batterij-elektrische (BEV’s) voertuigen. Momenteel rijden er in ons land 259.000 hybrides en bijna 41.000 volledig elektrische auto’s rond. Dat aantal zal de komende jaren gevoelig stijgen.

  Elektrische auto’s in 2030

  (bron: McKinsey)

 • Van thuis naar onderweg opladen

  Al die auto’s moeten voorzien worden van energie. Volgens een onderzoek van McKinsey gebeuren 80 % van de laadbeurten thuis aan het stopcontact. In de toekomst verwachten we dat er ook meer op het werk en onderweg geladen zal worden, als de infrastructuur dat toelaat.

  Thuis, op het werk en onderweg opladen

  (bron: McKinsey)

 • Naar 1.000 laadpunten

  Om al die gebruikers voldoende laadplaatsen onderweg te bieden, breiden we het aantal laadpalen aan onze winkels de komende maanden gevoelig en snel uit. Per maand plaatsen we 40 laadpalen op de parkings van Colruyt Laagste Prijzen, OKay en OKay Compact, Bio-Planet, DreamLand, Dreambaby en CoMarkt. Eind 2022 zal de teller op maar liefst 1.000 DATS 24-laadpunten staan!

 • Jouw vragen, onze antwoorden

  Hoeveel kost een laadbeurt aan de laadpalen van Colruyt Group-winkels?

  Met je DATS 24-laadpas laad je voor € 0,55/kWh aan de DATS 24-laadpalen (max. 22 kW) en € 0,70/kWh aan onze DATS 24-snelladers (hoger dan 22 kW). Daarnaast vragen we bij hernieuwing van bestaande contracten en voor nieuwe contracten een abonnementskost van € 1,99 per maand. Dit bedrag betaal je jaarlijks in één keer bij het vernieuwen of afsluiten van je abonnement.

  Welke laadpunten vind ik aan de winkels?

  Aan de winkelpunten plaatsen we standaard een laadpaal met 2 laadpunten, elk met een laadvermogen van maximum 11 kW. Je kan er zowel je plug-inhybride als je batterij-elektrische auto bijladen.

  Hebben jullie ook snelladers?

  We hebben twee snelladers, in Halle en Haasrode. Momenteel bestaat ons netwerk voornamelijk uit laadpalen met een vermogen van maximum 22 kWh. We verbreden ons netwerk nu eerst zoveel mogelijk, zodat iedereen maximaal toegang heeft tot een laadpaal. In de toekomst voegen we snelladers toe.

  Kan ik ook opladen na sluitingsuren?

  We zijn aan het bekijken of we onze winkelparkings en laadpunten ter beschikking kunnen stellen aan buurtbewoners voor openingsuur en na sluitingsuur.

 • We houden je graag op de hoogte

  Wil je updates en promoties ontvangen?

  Nieuwsbrief voor particulieren

  Nieuwsbrief voor professionals

 • stap voor stap

  Je auto opladen aan een laadpaal van DATS 24 terwijl je winkelt, is kiezen voor 100 % groene stroom uit onze eigen windturbineparken. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

 • Vlaamse overheid

  Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Unie en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.